Press ESC to close

1000 Liralık Koronavirüs Yardım Parası Nasıl Alınabilir ?

Koronavirüs nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödeme yapılacağını biliyoruz. 1000 TL sosyal yardım ödemesi yapılacak ve bu yardımdan herkes yararlanamayacak. Aynı zamanda bazı kesimlerin bu ödeme için başvuru yapmasına gerek kalmayacak. Sosyal yardım ödemesi alan birçok kişi, başvuru yapmadan direkt olarak ödeme alabilecek. Durum böyle olunca 1000 liralık koronavirüs yardım parası nasıl alınabilir ve 1000 liralık koronavirüs yardım parası nereden alınabilir gibi sorular, sorulmaya başlandı.

1000 Liralık Koronavirüs Yardım Parası Nasıl Alınabilir ?

Bu ödemeyi alıp alamayacağınızı E-Devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz. Bu noktada E-Devlet’e giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı aratmanız gerekmektedir. Bakanlığın sayfasına giriş yapmanız ve Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama sayfasını bulmalısınız. Buraya tıkladıktan sonra ödeme alıp alamayacağınızı öğrenmiş olursunuz.

1000 Liralık Koronavirüs Yardım Parası Nereden Alınabilir ?

Para için aciliyetiniz yoksa beklemeniz doğru olacaktır. Bu durumda olan kişilere kapıya gelerek ödeme yapılmaktadır. PTT görevlileri ve görevlilerinin yanlarında bulunan kolluk birimleri, kapınıza gelerek elden ödeme yapmaktadır. Bu noktada sizden sadece kimlik göstermeniz istenmektedir. Kimliğinizin fotoğrafı çekildikten sonra paranız teslim edilmektedir.

1000-tl-sosyal-yardım-ödemesi
1000-tl-sosyal-yardım-ödemesi

Bunun dışında banka ATM’lerini kullanarak da ödeme alabilirsiniz. Anlaşmalardan dolayı hiçbir banka bu işlem için komisyon almamaktadır. Paraya hemen ihtiyaç duyuyorsanız öncelikle parayı alıp alamayacağınızı öğrenmeniz daha sonra herhangi bir banka ATM’sinden paranızı çekmeniz gerekmektedir. Parayı çekebilmeniz için PTT Kart sahibi olmanız gerekmektedir. PTT Kartınız yok ise, devlet yetkililerinin gelmesini beklemeniz gerekmektedir.

Bu konuyla ilgili dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. Bunlar; devlet yetkililerinin evinize girmeyeceği ve size maske dağıtmayacağıdır. Bu şekilde insanları dolandırmaya çalışan kişiler, devletin bu kararından sonra ortaya çıkmıştır. Evinize girmeye çalışan bu kişiler, ücretsiz verdikleri maskelere bayıltıcı sprey sıkmakta ve takmanızı beklemektedir. Maskeyi taktıktan sonra evinizi soymakta ve gitmektediler. Bu neden ile kesinlikle dikkat etmeniz gerekmektedir.

1000 Liralık Sosyal Yardım Parasını Kimler Alabilir ?

Daha önce sosyal yardım parası için başvuru yapan kişiler, bu durumda önceliklidirler. Bunun dışında düzenli olarak sosyal yardım ödemesi alan aileler ve kişiler, 1000 liralık yardımdan mutlaka yararlanacaktır. Bu aile ve kişilerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek yoktur.

1000 Liralık Sosyal Yardım Parası Ne Zaman Yatırılacak ?

Ödemeler, doğum yılınıza bağlı olarak yapılmaktadır. Bu neden ile doğum yılının son rakamı, ödeme tarihini belirlemektedir. Ödemeler, 1 Nisan’dan itibaren başlamakta ve 5 Nisan’a kadar sürmektedir. Doğum yılının son rakamı 1 ile biten kişiler önce ödeme almakta, doğum yılının son rakamı 9 olan kişiler sonra ödeme almaktadır.

Loxdon Markets Güvenilir Mi sorusunu yanıtladık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir