Press ESC to close

27103 Numaralı Teşvik Şartları

İşverenlere karşı hazırlanan birçok teşvik, hem istihdamın artırılması, hem vergilerin düzenli ödenmesi ve hem de işçilerin haklarının daha etkin bir şekilde korunmasına yönelik teşviklerden oluşmaktadır. Bunlardan birisi olan 27103 numaralı teşvik şartları, işverenlerin sigorta prim teşvikleri arasında yer almaktadır ve 2017 yılında yürürlüğe giren 687 saylı KHK’nın devamı niteliği taşımaktadır.

Yazımızın devamında 27103 numaralı teşvik koşulları detayları ve bu teşvik numarasına bağlı ek maddeleri sizler için paylaştık.

27103 Numaralı Teşvik Şartları

27103/4447 Geçici 19. Madde Teşvik Şartları

27103 Numaralı Teşvik Şartları sayı ve maddelerinden plan 4447 geçici 19. Madde teşvik şartları şunlardır.

  • Teşvikten yararlanabilmek için, özel sektörde çalışma yapan işveren olunması gerekmektedir.
  • 01.2018 ile 31.12.2020 tarihleri arasında, işe alınan çalışanlar için bu teşvikten yararlanmak mümkündür.
  • SGK kurumuna geçmiş borcunuzun olmaması, varsa bile bu borçlarınızın bir şekilde taksitlendirilmiş ya da yapılandırılmış olması gerekir. Elbette ki yapılandırdıktan sonra, ödemelerin düzenli yapılıyor olması da şarttır.
  • İşe alınan kişinin önceki yıl çalışan ortalamasına ek olarak işe alınması şartı bulunmaktadır. Örneğin önceki yıl çalışan ortalamanızın sayısı 8 ise, bu sene teşvik kapsamında işe aldığınız kişiyle birlikte çalışan sayısı 9 olmalıdır.
  • İşe alınan kişinin teşvik kapsamında değerlendirilebilmesi için, işe girmeden önceki 3 ay içerisinde 10 günden fazla SGK olmaması gerekmektedir.
    27103 Numaralı Teşvik Şartları

Teşvikten Kaç Ay Yararlanabilirsiniz?

Yukarıdaki şartları işveren ve işe alınacak işçinin sağlaması durumunda, 12 ay bu teşvikten yararlanmak mümkündür. İşe alınan kişinin 18-25 yaş arasında erkek ya da engelli olması durumundaysa yararlanma süresi, 18 aydır.

27103 Numaralı Teşvik Şartları ile 17103 SGK Teşvik Arasındaki Fark Nedir?

İki teşvik arasındaki en önemli fark, primlerin devlet tarafından karşılanma oranlarıdır. Faaliyet gösterdiğiniz alan imalat sektöründe yer alıyorsa çalışan kişinin 17103 teşvik şartları altında, eğer diğer sektörlerde faaliyet gösteren bir işyerine sahipseniz de 27103 numaralı teşvik alanında gösterilmesi gerekiyor.

Teşvik Maddesinden Sonra İlk Kez Tescil Edilen İşyeri Durumu

Teşvik kanunundan önceki yıl çalışanı bulunmayan ya da teşvik tarihinden itibaren tescil alan işyerlerinin de, bu teşvikten yararlanması mümkündür. İşe alınan kişinin giriş tarihinden itibaren, 3. Ayından sonra SGK teşvik indiriminden yararlanmanız mümkün olmaktadır.

Teşvik Kapsamında İşe Giriş Tanımlaması Nasıl yapılır?

İşçinin işe giriş bildirgesini normal bir şekilde verdikten sonra, ilgili menülerden sektörünüzün faaliyet gösterdiği alana göre 27103 veya 17103 teşvik tanımlaması yapılmalıdır.

e-SGK hesabınıza giriş yaptıktan sonra sırasıyla İşveren>İşveren Sistemi>Teşvikten Faydalanacak Sigortalı Tanımlama menülerinden ilerleyerek, bilişim ve imalat sektöründe faaliyet gösteriyorsanız 17103/4447 Sayılı teşvik seçeneğini seçmeli, farklı sektörlerde faaliyet gösteriyorsanız ise 27103/4447 Sayılı teşvik seçeneğini seçerek tanımlama yapmanız yeterlidir.

Yukarıda verilen bilgiler ışığında 27103 Numaralı Teşvik koşulları sağlanmak koşuluyla, bu teşvikten işverenlerin yararlanması mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir