Press ESC to close

27103 Teşvik Şartları Nelerdir ?

En çok bilinen sigorta teşviklerinden biri olan 27103 teşvik, primin 12 ay boyunca devlet tarafından ödenmesini sağlar. Durum böyle olunca  27103 teşvik nedir ve 27103 teşvik şartları nelerdir gibi sorular sorulmakta, cevabı aranmaktadır. Teşvik hakkında hazırladığımız rehber niteliğindeki yazımıza geçelim ve detayları öğrenelim.

27103 Teşvik Şartları Nelerdir ?

– Özel sektörde işveren olmanız,
– İşe alınacak kişinin mutlaka İŞKUR kaydının olması,
– İşe alınacak kişinin son 3 aylık dönemde 10 günden daha fazla sigortalı ya da bağkurlu çalışmamış olması,
– İşe alacağınız kişinin bir önceki yıla göre, iş yerinde çalışan kişi sayısının ortalamasına göre işe alınmış olması,
– İş yerinde bulunduğu sürede ortalama şartlarının devam etmesi,
– SGK’lı iş yerinin önceki yıl çalışanı yoksa ya da SGK girişi yapılan işyeri ilk defa tecil edildiyse, teşvik kapsamında işe alınan kişi 3. aydan itibaren teşvikten yararlanabilir.

27103-tesvik-sartlari
27103-tesvik-sartlari

27103 Teşvik Yaş Sınırı

Teşvik karşılığında yaş sınırı şartı yoktur. Sadece bazı kurallar vardır. Bunlar; işe alınan kişi erkek 18-15 yaş aralığındaysa ya da kadın veya engelliyse, 15 ay olarak belirlenen teşvik süresi 18 aya çıkmaktadır.

Bu durumda sorulan bir diğer soru; 27103 teşviğinden kaç kişi yararlanabilir sorusudur. Herhangi bir sınır belirtilmemiştir ve sınır uygulanmamaktadır. Ortalama şartları ve teşvik şartlarının karşılanması durumunda teşvik devam etmektedir.

Bu teşvikten hem 10 günden fazla bildirim yapan iş yerleri hem de yeni tescil yapan işleri yaralanabilmektedir. Yeni tescil yapan iş yerleri, teşvikten yararlanmak için 3 ay beklemek zorundadırlar. Aynı zamanda eski fakat çalışanı olmayan iş yerlerinin ortalaması, önceki yıla bakılarak hesaplandığı için ortalama sıfır olarak görünmektedir.

Teşvikten yararlanabilmek için mutlaka SGK teşvik tanımlama girişi yapmanız gerekmektedir.

Geleceğin Meslekleri Hangileri sorusuna yanıt verdik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir