Press ESC to close

Özgür Demirtaş Kimdir ?

Ankara’da dünyaya gelen Özgür Demirtaş, üstlendiği yöneticilik görevleri ve başarılı eğitim hayatı ile konumuz olmuştur. Bu saede birçok kişi, Özgür Demirtaş kimdir sorusu sormaya başlamıştır. Eğitim hayatı dahil birçok noktasına değineceğimiz Özgür Demirtaş’ın hayatı, sizlerle.

Bu Makalede Bulabilecekleriniz

Özgür Demirtaş Kimdir ?

Ankara’da doğan Özgür Demirtaş, ailevi nedenlerden dolayı ilkokul eğitimini Manisa’da, ortaokul ve lise eğitimini İzmir sınırları içerisinde tamamlamıştır. Daha sonra üniversite sitesine hazırlanan Demirtaş, sınava girdiği yıl ilk 50’de kendine yer bulmuştur. Buradan ne kadar başarılı olduğunu anladığımız Özgür Demirtaş, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü başarılı ile tamamlamıştır. Daha sonra doktora çalışmaları için Amerika’ya giden başarılı mühendis, Boston College’da doktora eğitimi almıştır. Mühendislikten çok farklı bir alan olan Finans alanında doktora yapan Demirtaş, 5 yılın sonunda buradan başarılı ile mezun olmuştur.

ozgur-demirtas
ozgur-demirtas-kimdir

New York’ta yer alan Baruch College City University’de Yardımcı Doçent olarak görev alan Özgür Demirtaş, 2003 ve 2004 yıllarında en iyi öğretim üyesi ödülüne layık görülmüştür. Öğrenciler tarafından fazlasıyla sevilen Demirtaş, 2005 yılında üniversitenin en iyi öğretim üyesi seçilerek Üstün Öğretim Madalyası almıştır. Yaptığı çalışmalar ile adını daha çok kişiye duyuran, birçok çalışmasını dünyaca ünlü finans dergilerinde yayımlatmıştır. Birçok akademik makale yazan Demirtaş, aynı zamanda çıkardığı kitaplar ile de gündeme oturdu.

2010 yılında birçok ülkenini, milyonlarca öğrencinin ve milyonlarca profesörün katılımı ile gerçekleşen bir yarışmada ilk 20 içerisinde yer aldı. Aynı yıl Sabancı Üniversitesi’nden profesörlük teklifi alan Demirtaş, bu teklifi geri çevirdi. 2 yıl sonra Sabancı Üniversitesi’nde Finans Kürsü Başkanı olarak görev almaya başladı ve Amerika’da bulunan Tenür hakkından vazgeçti. FODER, TAYSAD ve TUGİAD gibi kurumlarda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Demirtaş, aktif olarak yaşamını sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir