Türkiye Gri Listeden Çıktı. Borsa Ne Olur? Borsada Fiyatlamalar

Kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanına yönelik gerekli çalışmaları yapmadığı gerekçesiyle 2021 yılında gri listeye alınan Türkiye bugün listeden çıktı. Mehmet Şimşek ve ekibinin bu yönde yapmış olduğu çalışmalar neticesinde geçtiğimiz aylarda olumlu ilerlemeler kaydedildiği ifade ediliyordu. Bugün ise resmi olarak FATF tarafından yapılan açıklama ile Türkiye’nin artık gri listede yer almadığı duyuruldu.

Türkiye Gri Listeden Çıkmayı Başardı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye’nin gri listeden çıkarılması haberini ‘ Başardık ‘paylaşımı ile X’den duyurdu. Sonrasında birçok siyasi ve iş adamı gri listeden çıkış haberini paylaştı.

Saat 12:00’de FATF’nin açıklamasıyla birlikte resmiyete dönüşen Türkiye’nin gr listeden çıkışı finans piyasalarında da olumlu karşılandı. BankPozitif YK’sı yapmış olduğu değerlendirmede, Türkiye çabalarının karşılığını aldığını ve artık meyveleri toplama zamanı olduğunu ifade etti. Türkiye’ye ciddi bir sermaye akışı başlayacağını ve yeni satın almalar ve birleşmeler olabileceğini söyledi.

Gri Listeden Çıkış Haberini Piyasalar Nasıl Fiyatlıyor?

Bu haber aslında bir kaç hafta öncesinden finans piyasalarında bilinen ama çok dillendirilmeyen bir haberdi. Dolayısıyla belli ölçüde önden fiyatlama olmuştu. Ancak burada asıl önemli olan bundan sonrası. Çünkü Türkiye gri listeden yeni çıktı ve bu şu ana kadar Türkiye’yi sermaye akışını kısıtlayan fonların ülkemizde yeniden boy göstermeye başlayabileceği anlamına geliyor. Bu anlamda Türkiye’nin bu fonlara sunabileceği pozitif hikayelerle beraber Türkiye’ye ciddi anlamda bir fon akışı yaşanabilir.

Dolar kuru 33 liranın hemen altında fiyatlanıyor. Yani önemli bir fiyatlama yok haber akışı sonrasında. Borsa tarafında da ilk haber akışıyla birlikte endeks 10,800 puanı aşmıştı ancak sonrasında gelen satışlarla 10,700 puana doğru bir geri çekilme mevcut. Burada bahsettiğimiz üzere anlık fiyatlamalardan ziyade orta vadeli fiyatlamalara bakmak mantıklı olacaktır.

Türkiye’nin gri listeden çıkması her anlamda olumlu bir haber. Daha önce gri listede olduğu için Türkiye’de faaliyet göstermeyi bırakan fonların ülkeye geri dönüş bileti aldığı anlamına gelen gri listeden çıkış haberi ile yeni para girişleri kaçınılmaz olacak diye düşünüyoruz.

Orta vadede artık Borsa İstanbul’da destek seviyesi 10.000 puan olarak baz alınabilir. Kısa vadede 11k seviyesinin aşılması ve yeni rekorlar kırılması beklenebilir. Bugünden yarına olmasa da önümüzdeki 1 aylık süre içerisinde borsanın 11.00 puanı aşmasını beklediğimizi ifade edebiliriz.

borsa analizi, borsa grafik yorumu 28.06.2024

borsa analizi, borsa grafik yorumu 28.06.2024

Borsa İstanbul’da son dönemde yükselişler yaşansa bile hisselerin büyük bölümü son 1 yılın dp zirvesine yakın fiyatlanıyor. Dolayısı ile fiyatlamalarda bir sıkıntı söz konusu ve bir çok yatırımcı mağdur olmuş durumda. Çünkü piyasa dinamikleri normal olarak fiyatlanmıyor. Bir kaç hisse ile yükselen borsanın önümüzdeki dönemde yükselişinin genele yayılıp yayılmayacağı en çok mrak eden konu başlıkları arasında yer alıyor. Bu doğrultuda borsa rekor seviyelere yükselse bile doğru hisselerde yer almayanların kazanamayacağı bir dönem yaşayabiliriz. Bu nedenle, bilançosuna, patronuna, grafiğine ve geleceğine güvendiğiniz şirketlere yatırım yapmanızda fayda olacaktır.

İlginizi Çekebilir:İnsan Kendini Nasıl Geliştirir? Kendini Geliştirme Yolları 2021
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

lansman ne demek
Lansman Nedir ? Lansman Fiyatı Ne Demektir ?
en iyi kripto para borsaları
En İyi Kripto Para Borsaları, En İyi Türk Bitcoin Borsaları 2024
Kapitalizm Nedir, Kapitalizmin Tarihi
Borsada Manipülasyon Operasyonu | Gözaltılar Var – 02.10.2022
altın hesabı
Altın Hesabı Nedir ? Altın Hesabı Nasıl Açılır ?
Sıkı Para Politikası Nedir? Merkez Bankası Neden ve Nasıl Uygular?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomix | © 2024 |