Nakit Avans Nedir? Taksitli Nakit Avans Nasıl Alınır?

Bankaların vermiş oldukları kredi kartlarının neredeyse tamamında bulunan bir özellik olan nakit avans nedir? Sorusuna cevap bulacağınız bu yazımızda, aynı zamanda taksitli nakit avans nasıl alınır? Sorusuna da cevap verdik.

Ülkemizin ekonomik durumu itibariyle yoğun bir şekilde bankaların sunmuş olduğu kredili ürünlere yönelen tüketiciler, kredi kartını alışverişlerde aktif olarak kullanmanın yanı sıra, kredi kartlarına tanımlı olan limitler dâhilinde ATM’ler aracılığıyla kartlarından nakit olarak para çekebilmektedirler. Peki, nakit avans nedir? Taksitli nakit avans nasıl alınır?

Kredi Kartı Nakit Avans Nedir?

Nakit Avans Nedir?

Genel bir tanımlama yapacak olursak; Bankaların vermiş olduğu kredi kartlarına her tüketici için kredi notuna bağlı olarak tanımlanan ve ATM’ler aracılığıyla faizi karşılığında nakit para çekmenize imkan tanıyan bir bankacılık ürünüdür diyerek, nakit avans ne demek? Sorusuna cevap verebiliriz.

Bankanın tanımladığı limiti daha önce kullanmamanız ya da kullandıktan sonra zamanında ödemeniz halinde, her zaman kartınıza tanımlı olması nedeniyle özellikle küçük nakit ihtiyaçlarınızı anlık olarak karşılayabilirsiniz. Yani bir kez kartınıza tanımlandıktan sonra kartınız kullanıma açıksa, herhangi bir ek başvuru yapmadan ATM üzerinden hemen nakit para çekerek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Size tanımlanan tutardan kullandığınız miktarı ödeyene kadar, banka tarafından faiz işletilmektedir. Normal alışverişlerde neredeyse hiçbir banka 30 günlük süre kapsamında faiz uygulamazken, nakit avans çekimleriniz de bankaların kendi belirledikleri faiz oranlarını uygulamaya koymaktadır. Borcunuzun normal sürede ödenmemesi ve gecikmesi halindeyse, faiz oranları artmakta ve yasal süreç içerisinde borcunuzun henüz ödenmemesi durumundaysa, kredi kartınız kullanıma tamamen kapatılarak, yasal işlemler başlatılmaktadır.

Kredi kartından nakit para çekimi için mesai saati kavramı bulunmamakta olup, günün her saati bankanızın ATM’si üzerinden limitiniz dâhilinde para çekebilirsiniz. Üstelik size tanımlanan bu limiti tek seferde değil, aynı gün içerisinde ya da farklı günlerde parçalar halinde de çekmeniz mümkündür.

Nakit avans nasıl çekilir?

Taksitli Nakit Avans Nasıl Alınır?

Taksitli nakit avans nasıl alınır? Sorusuna cevap verecek olursak, bunun bankaya göre değiştiğini ve farklı yöntemleri olduğunu söyleyebiliriz.

Maddeler halinde yapacağımız aşağıdaki sıralamadaki yöntemlerin tamamı her banka tarafından sağlanmamakla birlikte, taksitli nakit avans imkânı veren bankalar bu yöntemlerden en az bir tanesini kullanarak işlem yapabilmektedir.

  • Para çekme esnasında, ATM üzerinden size sunulan seçeneği kullanarak, çekmek istediğiniz parayı taksitlerle ödemeyi seçebilirsiniz.
  • Bankanın çağrı merkezini arayarak, çekmiş olduğunuz tutarı taksitle ödemek istediğinizi belirtebilirsiniz.
  • Bazı bankalar nakit avans çekilmesinin ardından, müşteriye avansı taksitlendirip taksitlendirmeyeceğini sormaktadır. Şayet taksitlendirme düşünüyorsanız, gelen SMS’e belirtilen şekilde dönüş yaparak taksitlendirme sağlayabilirsiniz.
  • Bazı bankaların mobil ve internet bankacılığı ile sonradan taksitlendirme imkanı sunması da, taksitli nakit avans nasıl alınır? Sorusuna vereceğimiz cevaplar arasındadır.

İki avans türünün de farklı avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Taksitli nakit avanslarda sabit aylık faiz, normal avanslarda ise borcunuzu ödeyene kadar çektiğiniz tutara bağlı olarak günlük faiz uygulanmaktadır. Krediler ile nakit avans arasındaki en önemli fark ise, kredi kartından nakit para çekme işlemleriniz için her seferinde yeniden başvuru yapmanızın gerekmemesidir.

İlginizi Çekebilir:Amerika’da Asgari Ücret Ne Kadar ?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Nasıl Yapılır?
altın hesabı
PTT İnternet Bankacılığı Şifre Alma
KMH Nedir? Kredili Mevduat Hesabı
Kredi Kartımı Nasıl Kapatabilirim ?
Hızlıca Banka Hesabı Açma
Kadınlara Teşvik Kredisi Nedir, Nasıl Alınır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomix | © 2019 |