Hesap İşletim Ücreti Nedir ?

Hesap işletim ücreti, her banka tarafından belirli şartlar çerçevesinde tahsil edilmektedir. Bu durumda olan kullanıcılar ise, fazlasıyla şikayet etmektedirler. Aslında birçok banka, bazı basit işlemler sonucunda hesap işletim ücreti almayı bırakmaktadırlar. Bu durumdan haberdar olmayan kişiler, hesap işletim ücreti nedir gibi sorular sormaktadırlar. Hem bu soruya yanıt vereceğiz hem de hesap işletim ücretinden nasıl kurtulabilirsiniz anlatacağız.

Hesap İşletim Ücreti Nedir ?

Bankalar, yılın farklı dönemlerinde yılda 1 kez olacak şekilde hesap işletim ücreti talep ederler. Bu durum genellikle yıl başı ya da yıl sonunnda gerçekleşir, aynı zamanda bankaya katılma tarihinize göre de olabilir. Bankalar, yaptıkları kağıt masrafı, hizmet bedeli ve benzeri gibi nedenlerden dolayı hesap işletim ücreti tahsil etmek isterler. Bu duruma oldukça fazla tepki geldiği için hesap işletim ücreti olmayan hesaplar açılmaya başlanmıştır. Ayrıca otomatik fatura ödeme talimatı, sigorta ödemesi, maaş ödemesi ve benzeri gibi finansal işlemleri bir bankadan yapıyorsanız, bu banka hesap işletim ücreti almaz. Bankaların hepsi öğrencilerden de hesap işletim ücreti almaz. Farklı bankalarda farklı hesaplarınız varsa, her bankadan 1 fatura için otomatik ödeme talimatı vererek hesap işletim ücretinden kurtulabilirsiniz.

hesap-isletim-ucreti-nedir

hesap-isletim-ucreti-nedir

Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar ?

Bu ücret, bankadan bankaya değişmektedir. 65 TL ile 250 TL aralığında hesap işletim ücreti tahsil edilmek istenebilir. Bu durumlarda hesabı kapatacağınızı belirtirseniz, indirim sağlanabilir ya da hesap işletim ücreti tamamen tahsil edilmeyebilir. Bazı bankalar, hesabınızda para olduğunda otomatik olarak hesap işletim ücreti keserler. Bu gibi durumlara karşı dikkatli olmanız gerekmektedir.

Hesap İşletim Ücreti Alan Bankalar

Her banka hesap işletim ücreti alır. Az önce bahsettiğimiz durumları gerçekleştirirseniz, hesap işletim ücretinden kurtulmuş olursunuz.

İlginizi Çekebilir:KOSGEB Girişimcilik Destekleri Nelerdir?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Neden Kredi Alamıyorum?
altın ons analizi
Esnaf Kefalet Kredisi 2020, Başvuru Şartları
Banka Kartım Çalındı! Ne Yapmalıyım?
Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar
Kredi kartı borcu ödenmezse süreç nasıl işler?
İhtiyaç Kredisi Dosya Masrafı Geri Alınabilir mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomix | © 2020 |