6 Sermayesiz iş fikirleri

6 sermayesiz iş fikirleri başlıklı bu yazımızda, sermaye gerektirmeden ya da çok cüzi bir başlangıçla yapabileceğiniz iş fikirleri hakkında kısa bilgilere değindik. Sizde bu iş fikirlerinden kendinize uygun olanı seçerek, bunun üzerinde bir araştırma yapabilirsiniz.

6 sermayesiz iş fikirleri

Organizatörlük yapın

Organizatörlük yapmak için, illaki büyük paralarınızın olmasına hiç gerek yok. Aracı görevi yaparak da ciddi paralar kazanabileceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Örneğin gerek organizatörlük şirketleriyle anlaşarak, gerekse parça işler şeklinde anlaşmalar yaparak ihtiyaç sahibiyle hizmet sağlayıcı arasında köprüler kurup, rahatlıkla bir gelir elde edebilirsiniz.

Müzik yeteneğiniz varsa…

Şayet gerçekten müzik yeteneğiniz varsa, bunu rahatlıkla değerlendirebilirsiniz. Özellikle basit kiralamalar şeklinde yapabileceğiniz bu iş, zamanla büyük bir alana çevrilerek yapabileceğiniz işlerden birisidir. Müzik yeteneklerinizi değerlendirmek için fiyatlarını biraz daha aşağıda tutmak, kısa sürede hızla yükselmenize yardımcı olacaktır.

Sermayesiz İş Fikirleri

Sosyal medya danışmanlığı

Birçok yazımızda üzerinde sıklıkla durduğumuz konulardan birisi olan sosyal medya danışmanlığı yaparak, gerçekten hem çok rahat, hem çok eğlenceli ve hem de sermayesiz bir şekilde para kazanabilirsiniz. Markaların, ünlü kişilerin ya da herhangi bir nedenle sosyal medya danışmanına ihtiyaç duyanların hesaplarını yöneterek, gelir elde edebilirsiniz. Normal şartlarda tek bir hesap yönetimi evinizi geçindirecek kadar para kazandırmasa da, buradaki her şey anlaşmanıza bağlı olan bir durumdur.

Yabancı diliniz varsa…

Sermayesiz iş fikirleri arasında Yabancı diliniz varsa, bunu tercümanlık yaparak değerlendirecek birçok alan bulabilirsiniz. Çağrı merkezlerinde görev alabilir, hatta internet üzerinden daha zahmetsiz bir şekilde yabancı dilinizde çeviriler yapabilir, ya da makaleler hazırlayarak satabilirsiniz. Her ne kadar büyük bir cevher olmasına rağmen, bu alanlarda değerlendirilmeyen yabancı dilinizle her şekilde sermayesiz bir biçimde para kazanmanız mümkündür.

Makale yazın

TDK ve imla kuralları gibi yazım kurallarına hakimseniz, birazda araştırmacı bir yapınız var ve okuduklarınızı kendi cümlelerinizle yorumlayabiliyorsanız, makale yazarak para kazanabilirsiniz. Herhangi bir kaynaktaki bilgiyi kendi cümlelerinizle tekrar yazarak, web sitelerine bu içeriklerin satışlarını yapabilirsiniz. Aynı şekilde yazdığınız içerikleri web sitesine editör olarak ücreti karşılığında girebilir, ya da başkasının yazmış olduğu içerikleri sadece web sitesine girerek de para kazanabilirsiniz. İşe hakimiyetiniz varsa, bu işten çok rahat bir şekilde sermayesiz para kazanmanız mümkündür.

Yemek Yaparak Kazanan

Bunu birebir ofislerle görüşerek, evinizde yapacağınız ev yemeklerini satabilirsiniz. Çalışmaktan yemek yapmaya fırsat olmaması nedeniyle, özellikle ofis çalışanları hazır yemekler yemeyi tercih etmektedir. Ancak, hazır yemek çeşitleri çoğu durumda kısıtlı olduğu ve ev yemekleri lezzetini tutmadığı için, masraflarınızı anlaştığınız yerin karşılayacağı şekilde ya da çok küçük bir sermayeyle birkaç ofisten başlayarak bu işi yaygınlaştırabilirsiniz.

En güncel ekonomi haberleri ve yeni iş fikirleri için, bizi takip etmeye devam edin.

İlginizi Çekebilir:TEB İnternet Şubesi Şifresi Nasıl Alınır ?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Halka Arz Nedir?
Uçak Mühendisi Maaşı, Türkiye ve Yurt Dışında Ne Kadar Kazanır?
Yapısal Reform Nedir? Yapısal Reformlar Nasıl ve Neden Yapılır?
DGS Hukuk 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler Hangileri?
İngiltere Vizesi Nasıl Alınır? İngiltere Vizesi Başvuru Süreci
Ekonomik Etkinlik Nedir? Ekonomik Etkinlik Nasıl Sağlanır?
İcra Takibi Nedir? Neden Başlatılır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomix | © 2019 |