Kara Liste Nedir? Kara Listeden Çıkma Yöntemleri

Günümüz koşullarında hepimiz farklı ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek amacıyla nakdi desteğe ihtiyaç duyabilir. Böyle bir durumda destek almak için girişimde bulunduğu kurumlar, devlet bankaları ve özel bankalardır. Bankalarla çalışmanın da belli başlı ölçütleri vardır. Yazımızda, bankalarla çalışmamıza engel olan durumlardan biri olan kara listede olma durumundan bahsedecek, Kara liste nedir? sorusunun yanıtını arayacağız. Faydalı olmasını umar keyifli okumalar dileriz.

Bankalarla Çalışma Ölçütleri

Bankalarla çalışma ölçütleri hakkında bilgi vermek bu başlığın altında kesinlikle faydalı olacaktır. Herhangi bir bankayla çalışmanın belli başlı kuralları bulunmaktadır. Bankalar bazı konularda kendi kurallarını belirleyip, kendi inisiyatifleri doğrultusunda esneklik gösterse de, ülkemizde faaliyet gösteren tüm bankalar BDDK yani Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu’na bağlı olarak faaliyet gösterir. Bu sebeple genellikle çalışmaları ve işleri birbirine benzerlik gösterir.

Bir kişinin, bir bankayla çalışma durumu söz konusu olduğunda da bu durum aynıdır. Bir bankadan özellikle finansal anlamda bir destek almak istediğinizde yani, herhangi bir bankacılık ürünü kullanmak istediğinizde, dikkate alınacak en önemli nokta, finansal geçmişiniz olacaktır.

Geçmişte yapmış olduğunuz işlemlerden oluşan kayıtlar, bankalarca ortak olarak kullanılan ortak bir platformdan görüntülenir. Geçmişte sergilemiş olduğunuz müşteri performansı, aylık geliriniz, ödeme geçmişiniz sizin müşteri profilinizi oluşturur. Geçmişinizde ödemelerinizde herhangi bir nedenle aksaklık yaşanmışsa, tarafınızca ya da dolaylı yoldan herhangi bir şüpheli işlem gerçekleştirilmişse bankalarla çalışmanız güçleşir.

Kara Liste Kavramı

Bu kavramı en iyi şekilde anlatmak gerekirse, geçmişte yapılmış olumsuz finansal işlemler nedeniyle oluşan olumsuz finansal sicil bilgilerinin yer aldığı listedir diyebiliriz. Geçmişte yapılmış olan tüm olumsuz finansal işlemler KKB yani Kredi Kayıt Bürosu olarak ifade edilen ve tüm bankalar tarafından ortak görüntüleme işleminin yapıldığı bir platformda kayıt altında tutulur. Herhangi bir bankaya, özellikle kredi, kredi kartı ya da esnek hesap gibi bir bankacılık ürünü kullanmak istediğinizde bu kayıtlar üzerindeki verilere göre sizin bankacılık ürününü geri ödeyip ödeyemeyeceğinize kanaat getirilir. Eğer KKB kaydınız olumsuzsa, kara listedesiniz demektir ve bankacılık işlemleriniz güçleşir. Bu sebeple herhangi bir bankadan ürün kullanma imkanınızda otomatikmen kalmaz.

İlginizi Çekebilir:Denizbank Müşteri Hizmetleri Direk Bağlanma Güncel
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nakit Avans Nedir? Taksitli Nakit Avans Nasıl Alınır?
altın hesabı
PTT İnternet Bankacılığı Şifre Alma
iota nereden alınır
Kredi Ödemelerinin İdari Takip Süreci Nedir? Süreç Nasıl İşler
KMH Nedir? Kredili Mevduat Hesabı
altın ons analizi
Esnaf Kefalet Kredisi 2020, Başvuru Şartları
Kredi Kartı Limiti Maaşın Kaç Katı Olabilir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomix | © 2019 |