Sermayesiz İş Fikirleri, Sermayesiz En Çok Para Kazandıran İşler

Kim daha çok para kazanmak istemez ki? İnsanların yaşamlarında en temel gereksinimlerinden bir tanesi de tartışmasız bir biçimde para olgusudur. Para böylesine hayati önem arz ederken, bireylerin kendi yeteneklerine, aldıkları eğitime ve elbette kendi istemlerine göre karşılarına farklı türden iş olanakları çıkar. Çalışma türleri de bu bağlamda da farklılıklar gösterir. Mavi ve beyaz yakalı olarak ücretli olarak insanlar gerek kamu sektöründe, gerek ise özel sektörde çalışabilir. Lakin ücretli olarak çalışmak istemeyen insanlar kendi işlerini kurmak ve kendi işlerinin patronu olmak isterler. Oysa kendi işini kurmak kimi zaman çok da kolay değildir. Zira belli bir sermaye gerektirir. Biz ise sizlere bu yazıda sermaye gerektirmeden ya da son derece cüzi sermayeler ile yapılabilecek işler hakkında bilgi vereceğiz. İşte sermayesiz iş fikirleri..

Sermayesiz En Çok Para Kazandıran İşler

Sermaye gerektirmeyen veya küçük sermaye ile yapılabilecek bir çok iş bulunmaktadır. Bunların bazıları evinizden yapabileceğiniz işlerdir. Hem ek gelir kapısı olarak hem de tam zamanlı iş olarak düşünülebilen bu işlerin bazıları güzel kazanç vaad etmektedir. Bazıları ise ancak ek gelir için kullanılabilecek iş kolları olmaktadır.

Sermayesiz İş Fikirleri

Sermayesiz iş fikirlerini sizler için listeledik. Bunlardan farklı iş fikirleri de elbette vardır. Aklınıza gelen farklı iş fikirlerini paylaşmak isterseniz konu altına yorum bırakmayı unutmayın. İşte sizler için hazırladığımız en çok para kazandıran sermaye gerektirmeyen iş fikirleri.

Yemek Teslimatı İşi

Eğer kendinize ait ya da bir başkasına ait bile olsa kullanabileceğiniz bir motosiklet ya da olmadı bisikletiniz var ise o zaman yemek teslimatı işi yapabilir. Yani bir tür kuryelik yapmaya başlayabilirsiniz. Bu işi hem kendi adınıza yapabileceğiniz gibi hem de dışarıdan hizmet alımı yapan hamburger ve pizza firmaları için de gerçekleştirebilirsiniz. Böylesi bir işte yaşadığınız bölgeye bağlı olarak kazancınız günlük her bir iş başına 70 TL ile 100 TL arasında değişecektir. Üstelik 0 maliyet ile başlayabileceğiniz bir iş sahasıdır.

Sosyal Medya Danışmanlığı

Danışmanlık olgusu kendi içinde alt başlıkları olan son derece geniş kapsamlı olan bir olgudur. İşte o danışmanlık alanlarından bir tanesi de çağımızın mesleği olan sosyal medya danışmanlığı işidir. Sosyal medya danışmanlığı nedir, nasıl yapılır sorusunun yanıtı ise şu şekildedir: Sosyal medyayı aktif olarak kullanan, İnstagram, shopier.com gibi siteler üzerinden satış yapan kişilere takipçi sayısını artırma, doğru sosyal medya kullanma, beğeni artırma, doğru hashtag kullanımı gibi alanlarda danışmanlık yapılabilir. Bu işi yapabilmek için mutlaka bu alanda deneyim ve bilgi sahibi olunması gerekir.

Seslendirme İşi

Eğer sesinizin gerçekten etkileyici olduğunu düşünüyor iseniz ve İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde bu alanda hizmet veren yerler varsa o zaman bu işyerlerine giderek buralarda seslendirme yaparak son derece iyi, yaşamınızı idame ettireceğiniz kazançlar elde edebilirsiniz. Görüldüğü sermayesiz olan bir iş fikridir.

Dropshipping

Alın size hayat boyu kendi adınıza yapabileceğiniz ve kendi işinizin patronu olabileceğiniz bir iş. Üstelik zaman içinde kaybolmayacak olan mesleklerden de bir tanesidir. Yurt dışında giderek popüler bir meslek haline gelen dropshipping giderek başta büyükşehirler olmak üzere ülkemizde de 0 risk ve 0 sermaye ile yapılan işler arasında giderek popüler hale gelmektedir. Dropshipping stoksuz olarak muhtelif türden ürünlerin satışına verilen isimdir. Herhangi bir sosyal ağa katılarak sadece komisyonunuzu alarak satış yapabilirsiniz. Elbette bu iş için sosyal medya platformlarında yerinizi almanız bilinirliğiniz ve satış değerlerinizin yükselmesi için atılması gereken adımlardır.

Drone Operatörlüğü

Son dönemlerde drone denilen cihazların girmediği yer yok gibi denilebilir. Düğünler, nişanlar tüm özel gün ve gecelerde insanlar bir drone pilotuna gereksinim duyuyor ve drone kiralama yoluna gidiyorlar. Siz de öncelikle drone pilotluğu eğitimi alıp, sonrasında hem bu alanda çalışabilir, hem de drone kiralama yoluna gidebilirsiniz. Diğer işler ile kıyaslandığında kazancı çok daha yüksek olan bir iştir. Bir gün içerisinde 300 ile 500 TL arasında kazanç elde edilmesi mümkündür.

Youtuberlik

Son basına yapılan açıklamalardan da görüleceği gibi insanlar Youtuber olarak çok ciddi paralar kazanabiliyor. Youtuberlik için öncelikli olarak tahmin edilmesi zor olmayacağı gibi bir Youtube kanalının açılması gerekir. Sonrasında elbette kanalınıza üye olan kişiler olması gerekiyor. Sonrasında da artık kanalız üzerinden yapacağınız yayınlar ile yine kanalınıza alacağınız reklamlar ile çok ciddi düzeyde kazançlar elde edebilirsiniz.

Seyyar Satıcılık İşi

Yaptığınız nohut pilava güveniyorsanız, harika bir kokoreç yaptığınızı düşünüyorsanız, köfte ekmek benim işim diyor iseniz o zaman yapmanız gereken şey son derece basit. Bugün ülkemizin en önemli benzer alanda çalışan işyerlerinin seyyar satıcı olarak işe başladığını siz de araştırınca göreceksiniz. Burada tek maliyet yaptıracağınız o seyyar tezgah olacaktır. Burada işin maliyetini en aza indirgemek için hurdacılardan fabrikalardan atıl halde olan tahta, demir alarak derhal evde kendinize bir tezgah yapabilir sonrasında kentin en çok satış yapılabilecek yerinde böylesi bir işe başlayabilirsiniz.

sermayesiz iş fikirleri

sermayesiz iş fikirleri, sermayesiz çok para kazandırabilecek işler

Blog Yazarlığı

Gelelim sermayesiz olarak yapılabilecek olan bir diğer işe. Blog yazarlığı işi. Yazı yazma yeteneği olan kişiler, edebiyatı sevenler kendilerine bir blog sayfası açarak blog yazarlığına başlayabilir. Burada blog yazarlığından para kazanmak için ekstra olarak sayfanıza sponsor bulabilir, reklamlar alabilirsiniz. Böylece kazancınız çok daha yüksek boyutlara ulaşacaktır.

Buna benzer bir iş olarak farklı platformlara içerik üreterek de yani metin yazarlığı yaparak da kolayca para kazanmanız mümkün olur. Burada sermaye kişinin kendi emeğidir.

Makale Yazmak

Kalemine güvenen kişiler, belirli konularda ihtiyaç duyulan makaleleri yazarak kendilerine düzenli bir gelir kapısı yaratabilirler. Bunun için özellikle ödeme yapan belirli şirketler de bulunmaktadır. Online şekilde ürünlerin reklamını yapmak ve pazarlamak için de makalelere ve belirli kelime sayısındaki yazılara ihtiyaç duyan ajans firmaları, internet üzerinden birçok farklı kişi ile çalışmaktadır.

Çevirmenlik

Bir dil bir insan şiarından yola çıkarak sermayesiz olarak yapılabilecek olan işlerden bir tanesi de çevirmenlik işidir. Bunun için kişinin herhangi bir yabancı dili çok iyi derecede bilmesi ve çeviri yapabileceği yetkinliği olması gerekir. Çevirmenlik son derece teknik bir iştir. O yüzden rastgele yapılabilecek olan bir iş alanı hiçbir biçimde değildir.

Organizasyon İşleri

Çağımız şov çağı, organizasyon da bu işin tam anlamı ile bir parçası. O yüzden kendi organizasyon yeteneğine güvenen kişiler bir masa, bir sandalye ile ya da ortak ofis kullanım alanları ile organizasyon işleri yapabilir. Çok farklı türden organizasyonlar yapılarak çok iyi kazançlar elde edilebilir.

Muhasebecilik Yapmak

Teknik olarak ofislerde sürdürülen muhasebe mesleği, gerekli donanımların kazanılması halinde bölgesel ve online olarak da yapılabilir. Bunun en önemli kazancı ise muhasebe elemanı veya departmanı olmayan küçük işletmelerin kişilere vereceği yüksek tutarlı çalışma paralarıdır. Bu sayede gündelik olarak sürdürülen muhasebe işleri, aslında profesyonel ve düzenli bir şekilde para kazanmaya yardımcı olur.

Çağrı Merkezi Temsilciliği

Gelişen teknolojik şartlar, artık çağrı merkezlerinin yapısını da kalıcı şekilde değiştirmektedir. Bakıldığı zaman eskiden sadece ofisler üzerinden faaliyet gösteren çağrı merkezleri, artık online şekilde bilgisayar ve telefon üzerinden sürdürülebilir. Bunun için gerekli olan iletişim bilgilerinin kuvvetli olması ve aynı zamanda birçok farklı karaktere sahip olan kişilere gösterilecek sabırdır. Bu şekilde para kazanılacak durumlarda, tam veya yarı zamanlı çalışmak tamamen kişilere bağlı olacaktır.

İlginizi Çekebilir:Kuyumcu Açmak Kolay Mı? Kuyumcu Açmanın Maliyeti ve Şartları
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yabancı Sermaye Nedir? Türkiye’ye Neden Yabancı Sermaye Gelmiyor?
Daha Çok Satış Yapma Teknikleri
lansman ne demek
Lansman Nedir ? Lansman Fiyatı Ne Demektir ?
Tefeci Nedir? Tefecilere Güvenilir mi? Tefeci Faizleri Ne Kadar?
RSI nedir rsi analizi nasıl yapılır
RSI Nedir? RSI İndikatörü Nasıl Kullanılır? RSI Analizi Nasıl Yapılır?
maaş yazısı nedir
Maaş Yazısı Nedir ? Maaş Yazısı Nasıl Yazılır ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomix | © 2021 |