Kredi Kartı CVV Kodu Nedir?

Gİnternet üzerinden alışveriş yapanların genellikle aşina oldukları Kredi kartı CVV kodu nedir? Ne işe yarar? Sorularına cevaplar alacağınız yazımızda, Kredi kartı CVV kodu hakkında merak edilen farklı bilgilere de yer verdik.

Kredi Kartı CVV Kodu Nedir?

Özellikle internet üzerinden yaptığınız alışverişlerde, kartın sahibi olduğunuzu ya da kartın fiziki olarak yanınızda olduğunun anlaşılması ve dolayısıyla kredi kartı güvenliğinin artırılması için alınmış, ek güvenlik önlemidir diyerek, Kredi kartı CVV kodu nedir? Sorusunu cevaplandırabiliriz.

Bu kod kartın arka yüzeyinde yazmakta olup 3 haneden oluşmakla birlikte, kredi kartlarında olduğu gibi tüm banka kartları üzerinde de yazmaktadır. Her ne kadar internet alışverişlerinin tamamını gerekli olmasa da, ek güvenlik önlemleri alan alıveriş siteleri ve bankalar, internet alışverişleriniz için CVV güvenlik kodunu isteyebilmektedir.

Kredi kartı CVV Kodu nedir?

CVV Kodu Kartın Neresinde Yazar?

Tüm bankaların vermiş olduğu kredi ve banka kartlarında yer alan CVV kodu, kartın arka yüzeyinde imza alanının sağ kısmında yer almakta olup, bu kısımda yazan rakamların son 3 hanesinden oluşmaktadır. Genellikle sadece 3 rakam bulunsa da, bazı kartlarda üçten fazla rakam olabilmektedir. Ancak burada bulunan rakamların sayısı kaç olursa olsun, her kartın CVV kodu bu kısımda bulunan ve en sağdaki son 3 rakamdan oluşmaktadır.

CVV Kodu Nasıl Bir Koruma Sağlar?

İnternet üzerinde yapılan alışverişler için ek bir güvenlik önlemi sunan CVV, büyük öneme sahiptir. Bilgisayar korsanlarının bir şekilde hesap bilgilerinizi ele geçirmesi durumunda internet üzerinden yapacakları alışverişleri engelleme konusunda, oldukça faydalıdır.

Zira bilgilerinizi ele geçiren kişiler, internet üzerinden alışveriş yapmak istediklerinde istenecek CVV kodunu, kart yanlarında olmadığı için girmeyeceklerdir. Bu nedenle internet üzerinden yapacağınız alışverişlerde, büyük bir güvenlik önlemi sunmaktadır. Özellikle sizin hesabınızdan kendilerini ifşa etmemek için internetten kendi hesaplarına para aktarımı yapamamaları, bu kodun önemini daha fazla ortaya çıkarmaktadır.

Bu kodun satıcılar tarafından saklanması, yasalarca yasaklanmıştır. Yani internet üzerinde bir abonelik başlattığınızda ve aylık düzenli ödeme gerektiğinde pratiklik olsun diye kart bilgilerinizin bir kısmı saklanırken ve bu yasal bir durumdur. Ancak CVV kodunun, bu şekilde saklanması yasal değildir. Bu nedenle alışveriş yaptığınız siteye ya da ekrana bilgisayar korsanları sızmış olsa dahi, CVV kodu gibi ek güvenlik kodlarını ele geçiremeyecekleri için hesabınızdan çevrimiçi alışveriş yapmaları mümkün olmayacaktır. Şayet bu kodun gerektiği yerden sizin dışınızda alışveriş yapılmışsa ya kartınız kaybolmuş, ya da çevrenizden birisi kartınızın üzerinde yazan bilgileri not alarak bu işlemi yapmış anlamının çıkarılması daha kuvvetlidir.

Kart  Bilgilerini Güvende Tutmanın Yolları

  • Size gönderilen e-postaları açmadan önce, bir kez daha düşünün.
  • Güvenliğinden emin olmadığınız internet siteleri ve uygulamalar üzerinden, alışveriş yapmayın.
  • İnternette ya da farklı web platformlarında bulunan linklere yani site adreslerine tıklamadan önce, güvenilir olduğundan emin olun.
  • Kartınızı, orta yerlerde bırakmayın.

 

İlginizi Çekebilir:Havale ve EFT Arasındaki Fark Tam Olarak Nedir?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havale Nedir, Bankalar Arası Havale İşlemi Nasıl Olur?
İlk Kredi Ödenirken İkinci Kredi Çekmek Mümkün müdür?
Garanti Bankası Müşteri Hizmetleri Direk Bağlanma, Telefon Numarası Nedir?
Kredi Ön Onayı Nedir? Hangi Durumlarda Olumsuz Olur
iota nereden alınır
Kredi Ödemelerinin İdari Takip Süreci Nedir? Süreç Nasıl İşler
Bankalararası EFT İptali Nedir, Ne Zaman Yapılıyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomix | © 2019 |