Evlilik Kredisi Nedir, Aldıktan Sonra Ödemesi Kolay Olur mu?

Bankalar, herhangi bir ihtiyacımız olduğunda, nakdi destek aldığımız kurumlardır. Değişen yaşam koşulları, ihtiyaçlarımızı da değiştirdiği için, bankacılık ürünlerinden biri olan kredi türleri de çeşitlilik kazanmıştır. Bu ürünler, özellikleri bakımından da değişkenlik göstermektedir. Yazımızda bireysel bankacılık ürünlerinden biri olan evlilik kredisi hakkında detaylıca bilgi vermeye çalışacağız.

Bireysel Krediler Ve Türleri

Bankalar kişisel ihtiyaçlara bağlı olarak, farklı faiz oranlarında ve vade sayılarında krediler tahsis eder. Bu krediler, temelde bireysel ihtiyaç kredileridir. Bireysel ihtiyaç kredileri ise, çeyiz kredileri, ihtiyaç kredileri, düğün kredileri, bayram kredileri, evlilik kredileri, tatil kredileri gibi isimler alır.Bu kredilerin faiz oranları ve vade sayıları değişkenlik gösterebileceği gibi toplam tutarları da değişkenlik gösterebilmektedir. Çekmiş olduğunuz kredi türü ne olursa olsun, genellikle aylık baremde geri ödeme seçeneği sunulur ve size tahsis edilen bu kredilerin, belirlenmiş günlerde geri ödemesini yapmanız beklenir.

Evlilik Kredisi Kavramı

Evlenmek oldukça meşakkatli bir süreçtir. Özellikle kişiler, evlilik sonrasında ihtiyaç duydukları şeyleri alabilmek için, oldukça yüklü harcamalar yapmak durumunda kalabilir. Böyle bir durumda, finansal destek kurumları olan bankalar, evlilik kredisi adı altında bir kredi türü tahsis eder.

Bu anlamda evlilik kredisi nedir? Sorusunun yanıtı, evlilik arifesinde olan kişilerin yanıtını merak ettikleri bir soru olacaktır. Evlilik kredisi bankalar tarafından kişilerin evlilik sürecinde ihtiyaç duydukları şeylerin temin edilebilmesi amacıyla tahsis edilen kredi türüdür.

Diğer kredi türlerinde olduğu gibi, belli bir toplan tutarı ve aylık bazda geri ödeme günleri bulunan bu kredide, toplam tutar kişilerin ihtiyaçlarına ve gelirlerine göre değişkenlik gösterir. Toplam tutarı 10.000 TL olabileceği gibi 50.000 TL’ye kadar çıkabilir.

Evlilik kredisinin diğer kredi türlerinden en önemli farkını söylemek gerekirse genellikle kişilerin düğünlerinden sonra taksitlerinin başlaması gibi ödeme kolaylıklarının olduğunu belirtmek mümkün olur. Bankalar, düğün tarihlerine yakın zamanlarda tahsis ettikleri bu ürünlerin, ödeme günlerini ödeme kolaylığı sağlayabilmek adına, düğün sonrasına bırakabilir. Bu bilgiyi verirken, her bankanın farklı uygulamasının olduğunu ve krediyi çekme işlemini yaptığınız tarihin de bunda belirleyici olduğunu belirtmemiz de fayda var. Yani her banka bu uygulamaya gitmeyebilir. Bu uygulamayı yapan bankalarda taksit başlangıç tarihinin, ertelenmesi durumunda faiz uygulaması yapabilmektedir. Bu durumu da göz önünde bulundurmak gerekir ki zaten kredi tahsis sürecinde gerekli bilgilendirme yapılır.

 

 

İlginizi Çekebilir:Türkiye Finans Müşteri Hizmetleri Direk Bağlanma, (Güncel 2022)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Nasıl ve Nereden Değiştirilir?
Papara Nedir, Nasıl Kullanılır? Papara Hakkında Merak Edilenler
Kadınlara Teşvik Kredisi Nedir, Nasıl Alınır?
TEB Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası ve Direk Bağlanma
Müşteri Numarası Nedir, Müşteri No Sorgulaması Nasıl Yapılır?
Bankalarda Gişe Asistanı Ne İş Yapar ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomix | © 2019 |