DGS Hukuk 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler Hangileri?
- DGS Hukuk 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler Hangileri?
- DGS 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler
- DGS Nedir?
- DGS sınavına kimler girebilir?
Dgs Hukuk 3. Sınıftan başlatan üniversiteler için yapmış olduğumuz araştırmalarımızı size aktaracağız ancak siz yine de tercih yapacağınız dönemlerde üniversiteleri arayarak görüşme sağlayıp bilgilerin doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. Bu sayede hem doğru hem de güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Çünkü zaman içerisinde kontenjan sayısı ve giriş şartları konusunda değişiklikler olabilir. Şimdi sizlere Hukuk bölümüne 2. Ve 3. Sınıftan başlatan üniversitelerden bahsedelim.
DGS 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler
Maltepe Üniversitesinde Hukuk bölümüne 2. Sınıftan başlayabilirsiniz. Ancak alttan bazı dersler alma durumunuz oluşabilir. Bu dersleri almak zorunda olmanız ile birlikte 2. Sınıftan Hukuk bölümüne başlayabilirsiniz. Özel bir üniversite olduğundan dolayı detaylı bir araştırma yaparak üniversite ücretlerini de göz önünde bulundurarak bir seçim yapmanızı tavsiye ederiz.
Bahçeşehir Üniversitesinde de Hukuk bölümüne 2. Sınıftan başlayabilirsiniz ancak ek olarak İngilizce hazırlık vardır. Bir sınav ile bu ingilizce hazırlığı geçemezseniz eğer 1 yük hazırlık okumak zorunda olduğunuzu belirtmek isteriz. Özel bir üniversite olduğundan dolayı detaylı bir araştırma yaparak üniversite ücretlerini de göz önünde bulundurarak bir seçim yapmanızı tavsiye ederiz.
İzmir Ekonomi Üniversitesi de Hukuk bölümüne 2. Sınıftan başlatan üniversiteler arasında yer almaktadır. Yine alttan ders almanız gerekirse alırsınız ama 2. Sınıftan başlamış oluyorsunuz.
Özyeğin Üniversitesi genel olarak hukuk bölümüne 2. Sınıftan başlatmakla birlikte muafiyet ve kurul kararında oluşan değişikliğe göre bazen 1. Sınıftan da başlatabilmektedir.
Mersin Çağ Üniversitesi de Hukuk bölümüne 2. Sınıftan başlatan üniversiteler arasında yer almaktadır.
İstanbul Aydın Üniversitesi de 1. Ya da 2. Sınıftan başlatmaktadır. Bu karar da yine kurul tarafından muafiyet durumuna göre verilmektedir. Ancak genel olarak 2. Sınıftan başlatmaktadır.
Kıbrıs da bulunan üniversitelerin de neredeyse tamamı ikinci sınıftan başlatmaktadır. Kayıt yapacağınız zaman bilgileri güncellemenizi öneririz ve devam zorunluluğunun olduğunu da belirtmek isteriz.
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi de yine genel olarak 2. Sınıftan Hukuk bölümüne başlatmaktadır. Ancak karar yine kurulun verdiği muafiyet durumuna göre belirlenmektedir.
Doğuş Üniversitesi önceden hukuk bölümüne 3. Sınıftan başlatırken şimdi kurul kararı ile 2. Sınıftan başlatmaya başlamıştır.
Okan Üniversitesi Hukuk bölümüne 3. Sınıftan başlatan üniversiteler arasında yer almaktadır.
Sabahattin Zaim Üniversitesi de Hukuk bölümüne 3. Sınıftan başlatan üniversiteler arasında yer almaktadır. Çok nadir olarak 2. Sınıftan başlattığı durumlar da gerçekleşebilir.
Gaziantep Hasan Kalyoncu üniversitesi de Hukuk bölümüne 3. Sınıftan başlatan üniversiteler arasında yer almaktadır.
Bu doğrultuda pek çok etken bulunmaktadır. Örneğin açık öğretim olarak mi bölümü okudunuz yoksa yüz yüze mi okudunuz ve kurulun muafiyete karar verme durumu gibi durumlar da önemli olmaktadır.
DGS Nedir?
DGS sınavı yani Dikey Geçiş Sınavı olarak bilinen ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’’nın meslek yüksekokulu mezunları ve açık öğretim önlisans programı mezunları için düzenlemiş olduğu bir sınavdır. DGS sayesinde ön lisans programlarından mezun olarak örgün öğretim olan lisans programlarına geçiş yapma imkanı bulunmaktadır. DGS sınavı her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmaktadır. Amacı ise sözel ve sayısal içerikli olarak akıl yürütme becerilerinin test edilmesidir.
Dgs Hukuk 3. Sınıftan başlatan üniversiteler için öncelikle iki yıllık adalet bölümünü okuyup bitirmeniz gerekmektedir. İki yıllık adalet bölümünü tamamladıktan sonra Hukuk okumak istiyorsanız bunun için bir sınava girmeniz gerekiyor. Bu sınavın adı ise DGS sınavıdır. DGS ile hukuka tamamlamak isteyen öğrencilerin kafasındaki en önemli soru işareti; “Geçiş yaptığım üniversitede hukuk bölümüne kaçıncı sınıftan başlarım?” oluyor. Bu soru işaretlerini ortadan kaldırmak için araştırmalar yaparak bir içerik hazırladık.
Türkiye’de en çok tercih edilen işler arasında bulunan hukuk bölümünün temeli olan adalet meslek yüksek okulu da oldukça fazla tercih edilen bölümler arasında bulunmaktadır. Çünkü adalet bölümünü okuduktan sonra Hukuk fakültesinde lisansa tamamlama imkanı bulunmaktadır. DGS ile hukuk bölümüne tamamlamak söylendiği kadar kolay bir şekilde gerçekleşmez.
DGS sınavı sayısal ve sözel bölümleri kapsayan bir sınavdır. Sınav kapsamında matematik, geometri ve sayısal mantık ön plana çıkmaktadır. Toplamda 120 adet soru bulunmaktadır ve süre oldukça kısıtlıdır. Durum böyle olunca DGS ile bir bölüme tamamlama yani önlisansı lisansa tamamlama süreci oldukça zorlu bir süreçtir. İyi derecede sayısal temeliniz ve yeteneğiniz olmalıdır. Eğer yoksa özellikle sözel ve eşit ağırlık bölümü mezunu öğrenciyseniz sizin için oldukça fazla çalışmanız gereken bir süreç olacağını belirtmek isteriz.
Ancak tabi ki sayısal bölüm çıkışlı öğrenciler de başarılı olmak için sözel yeteneklerini iyi dercede geliştirmelidir. Hukuk bölümünü kazanabilmek için devlet ya da özel üniversitelerin puanları ve sıralamaları dikkate alındığında il binlerde yer almanız gerekmektedir. Bunun için de çok iyi ve sıkı bir şekilde çalışmanız gerektiğinin bir göstergesidir. DGS ile hukuk bölümüne girebilmek için yeterli puanı elde edebilmeniz oldukça zor bir süreçtir. Bir de her sene DGS sınavına girenlerin sayısında da artış olmasından dolayı daha da zorlanabilirsiniz.
DGS sınavında da tıpkı diğer sınavlarda olduğu gibi 1 puanın önemi büyüktür. Devlet üniversiteleri kontenjan için ortalama olarak 300 kişilik yer açıyor. Her sene kontenjan konusunda düzenlemeler yapılmaktadır ve bu sayıda artış ya da düşüş olabilmektedir.
DGS sınavına kimler girebilir?
DGS sınavına kimler girebilir? sorusuna cevap olarak; Sınava girmek isteyen adaylarda meslek yüksekokulları ya da açık öğretim ön lisans programlarından mezun olması şartı aranmaktadır. DGS sınavının olduğu yıl son sınıfta iseniz ve mezuniyet şartlarını tamamladıysanız (staj hariç) sınava girmek için başvuruda bulunabilirsiniz.