EFT İptal Edilebilir Mi, EFT Nasıl İptal Edilir ?

Bankalar, EFT işlemlerinin yanlış yapılmaması için birçok bilgi istemekte ve bilgileri karşılaştırmaktadır. Bu durumda bile bazen yanlış bilgiler girilmekte ve hata yapılabilmektedir. Durum böyle olunca birçok kişi, EFT iptal edilebilir mi ve EFT nasıl iptal edilir sorularını sormakta ve cevabını aramaktadır. Yazımız sayesinde EFT işleminin nasıl iptal edileceğini öğrenmiş olacaksınız.

EFT İptal Edilebilir Mi ?

EFT iptal edilebilir fakat bu durumu erken fark etmeniz gerekmektedir, aksi takdirde EFT işlemi onaylanır ve EFT gerçekleşir. Bu süreçten sonra paranızı geri almak için daha çok uğraşmanız ve farklı yolları denemeniz gerekebilir. Mesai saatleri içerisinde yapılan işlemler, birkaç dakikada onaylandığı için hızlı olunması gerekir. EFT işlemini mesai saatleri dışında yaptıysanız, problem olmayacaktır. Bu noktada işlemin yapılması için mesai saatleri beklenecektir, bu sebep ile hızlı davranmadan rahat şekilde iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. EFT işleminin iptali için hem müşteri hizmetlerini arayabilir hem de mobil ya da internet bankacılığı sayesinde işleminizi iptal edebilirsiniz. Bu durumda en hızlısı internet bankacılığıdır fakat bir yandan da bankayı aramanız daha sağlıklı olacaktır.

eft-iptal-edilebilir-mi

eft-iptal-edilebilir-mi

EFT Nasıl İptal Edilir ?

EFT Nasıl iptal edilir sorusu, çok kez sorulmuştur. Bu sebep ile sorunun cevabını en net şekilde vereceğiz. EFT iptal etmek için internet bankaclığına giriş yapın ve hesap hareketlerinize girin. Burada karşınıza yaptığınız EFT işlemi çıkacaktır, bu işlemi seçin. Yeni açılan ekranda EFT iptali için buton bulunması durumunda iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer buton yoksa, direkt ve hızlı şekilde banka ile iletişim kurmanız gerekecektir. Müşteri hizmetlerini arayarak, yaptığınız EFT işlemini iptal ettirmek istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Bu noktada sizden sesli onay alınarak yaptığınız EFT işlemi iptal edilecektir.

EFT işlemi, ortalama 1 ile 5 dakika arasında onaylandığı için aynı anda iki yöntemi de denemenizi tavsiye ederiz. Aynı anda hem internet bankacılığına girin hem de müşteri hizmetlerini arayın.

Eft ile ilgili bu yazımızı da okuyun: Havale ve Eft Ücreti Almayan Bankalar 2020

İlginizi Çekebilir:Bankalarda Gişe Asistanı Ne İş Yapar ?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hesap İşletim Ücreti Nedir ?
Öğrenim Kredisi Nedir? Öğrenim Kredisi Nasıl Alınır?
Bankalarda Gişe Görevlisi Ne İş Yapar ?
Banka Kartım Çalındı! Ne Yapmalıyım?
Kredi Notu Neden Düşer ? Kredi Notunun Düşmesinin Sebepleri
Fibabanka Sahibi Kim? Fibabanka Kime Ait? İşte Detaylar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomix | © 2020 |