Kredi Kartımızın Arkasını İmzalamamız Gerekir mi?

Kart kullanıcıları, kredi kartlarının hemen arkasındaki imza bölümüne muhakkak göz gezdirmiştir. Bu alan hemen her banka ve kredi kartında bulunmaktadır. Hatta bu kartlar ile birlikte gelen kullanıcı sözleşmelerinde, bu alanın imzalanmasına, aksi halde doğacak zararların kişinin kredi sorumluluğunda olduğuna dair de bir ibare bulunmaktadır.

Aslında her ne kadar bu kartların arkası imzalanmıyor olsa da, imzasız kartların kullanımı yasak kabul edilir. Ancak kart hamili ya da karttan ödeme alan nokta bu imzanın olup olmadığına dikkat etmez. Bu imza, yapılan alışverişlerin kişiye ait olduğunun ispatı niteliğindedir. Yani dolandırıcılık işlemlerine karşı alınacak ilk önlem, kartın arkasını imzalamaktır. Kart ister master, ister visa ya da discovery olsun, imzalanmadığı sürece satıcının işlemi reddetme hakkı bulunmaktadır. Kredi kartının arkasında bulunan imza kızmı ile ilgili birçok bilgiyi bu yazımız aracılığı ile bulabileceksiniz. Ardından daha güvenli bir kredi kartı kullanma işlemi için gerekli tüm adımları atacaksınız.

İmza Kontrollü Satış İşlemleri

Günümüzde satış işlemleri genellikle yalnızca kart şifresi, hatta temassız olarak yapılmakta. Ancak bazı işlemlerin şifre ile yapıldığı da bilinmektedir. Hatta satıcının fişin bir nüshasını alıcıya imzalatması gibi bir zorunluluğu da bulunmaktadır. İşte kartın arka yüzüne atılan imzalar da tam olarak burada devreye girmekte.

Kartın kaybolması ya da çalınması durumunda, başka bir kişi aynı kart ile işlem yapmak istediğinde, gerçek kart sahibi bu imza sayesinde işlemin kendisine ait olmadığını ispat edebilir. Hatta satıcı kartın arkasında imza yok ise o kart ile ödeme almayı ret edebilir. Dolayısıyla kart güvenliği gereği kartın arka yüzünü imzalamak gerekmektedir.

Kredi Kartı Kullanımlarında İmza Sahteciliği

Yani kart bir başkasının eline geçtiğinde, imza sahteciliği yapılarak işlem sağlanma olasılığını hatırlatıyor. Ancak elbette bu tip dolandırıcılık işlemleri için de alınan bazı önlemler bulunuyor.

Öncelikle kişi ekstresinde kendisine ait olmayan bir işlem gördüğünde buna itiraz etmelidir. İtiraz sonrasında, eğer kartın arka yüzünde imzası var ise bazı kriminolojik araştırmalar doğrultusunda işlemin kendisine ait olmadığı ortaya çıkacaktır. Ancak kartta imza yok ise böyle bir araştırma yapmanın da imkanı olmayacaktır.

İlginizi Çekebilir:İşyeri Açmak İsteyenlere Kredi Veren Bankalar 2022, Güncel Bilgiler
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Garanti Bankası İnternet Bankacılığı Şifresi Nasıl Alınır ?
Düşük Faizle Nasıl Kredi Alınabilir ?
Yapılandırılan Kredi Kartı Tekrar Açılır mı?
Ziraat İnternet Bankacılığı Şifre Alma
Havale ve EFT Arasındaki Fark Tam Olarak Nedir?
Banka Kartı Şifremi Unuttum, Nasıl Yeni Şifre Alabilirim ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomix | © 2019 |