Press ESC to close

Maaş Yazısı Nedir ? Maaş Yazısı Nasıl Yazılır ?

Maaş yazısı, maaş bordrosu yerine geçebilen bir dilekçe örneğidir. Maaş yazısı genellikle yüksek bir miktarda kredi çekileceği zaman bankalar tarafından istenir. Bu sayede düzenli bir gelirinizin ve işinizin olduğu tescillenir. Ancak maaş yazısı bazı şirketler tarafından verilmeyebilir. Böyle durumlarda banka sizden işvereniniz tarafından kaşelenip imzalanmış bir maaş yazısı ister.

Maaş Yazısı Nedir ?

Özellikle taşıt veya ev kredisi almak için mutlaka maaş yazısı belgesine sahip olmanız gerekir. Kredi notu düşük olan müşterilerden ise maaş yazısının yanında çalışıyor yazısı da istenebilir. Maaş yazsısı almak için iş yerinize talepte bulunmanız gerekir. Kimi zaman sözlü olarak söylemek yeterli olsa da kimi zaman da maaş yazısı istediğinize dair bir dilekçe yazmanız gerekebilir. Maaş yazısını genellikle şirketlerin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü veya Mali İşler Müdürlüğü birimleri verir.

Maaş yazısı nedir?” sorusunun yanı sıra “Maaş yazısı nasıl yazılır?” sorusu da sıkça kafalarda yer edinmektedir. Çünkü maaş yazısı düzgün bir şekilde hazırlanıp teslim edilmezse kredi almakla ilgili sorunlarla karşılaşılabilir. Maaş yazısı hakkında dikkat etmeniz gereken birkaç husus bulunur.

Maaş Yazısı Nasıl Yazılır?

Maaş yazısı hazırlamak için yapmanız gereken şey çok basittir. Bu belgeyi almak için çalıştığınız şirketten maaş yazısı talep etmeniz gerekir. Büyük bir şirkette çalışıyorsanız, maaş yazısını şirketinizin ilgili bölümünden almanız mümkündür. Ancak bazı durumlarda maaş yazısını kendiniz hazırlamanız gerekebilir. Maaş yazısında mutlaka

  • TC Kimlik Numaranız,
  • Anne Baba Adınız,
  • Doğum Yeri ve Doğum Tarihiniz,
  • Ad ve Soyadınız,
  • SGK işyeri numarası ve siciliniz,
  • Nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve ilçe,
  • SSK sicil numaranız bulunmalıdır.

Eğer yukarıda bulunan maddelerden biri bile maaş yazısında eksik olursa banka yazınızı reddedebilir ve yeni bir maaş yazısı hazırlamak durumunda kalabilirsiniz. Bu yüzden maaş yazısını eksiksiz bir şekilde hazırlamaya dikkat etmelisiniz.

[ilgiliicerik icerik_id=”1246″]

Aşağıda verilen maaş yazısı örneklerini inceleyerek maaş yazısının nasıl hazırlanacağı konusunda daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Maaş Yazısı Örneği

Kurumumuzda/Şirketimizde …………. tarihinden itibaren kadrolu ve kesintisiz bir şekilde çalışmakta olan ……………….. SGK sicil numaralı, ………………. T.C. kimlik numaralı ………………….’ın/un kurumumuzda/şirketimizde hala çalışmaya devam ettiğini onaylıyoruz. Kurumumuzda/Şirketimizde çalışmakta olan personele aylık ……….. maaş verilmektedir ve kişinin maaşı üzerinde herhangi bir kesinti bulunmamaktadır.

Bu belgenin maaş bordrosu yerine geçmesini arz ederiz.

Yazılan yazının altında şirketin isminin ve kaşesinin bulunması gerekir.

Maaş Yazısı Örneği 2

T.C. Kimlik Numarası:

Ad ve Soyad:

Anne Adı:

Baba Adı:

Doğum Yeri:

Doğum Tarihi:

Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl/İlçe:

SSK Sicil Numarası:

SGK İş Yeri Numarası:

Yukarıda kimlik bilgilerinin bulunduğu ………………………… şirketimiz bünyesinde aylık …………. TL maaş ile çalışmaktadır. Maaşı üzerinde herhangi bir kesinti veya haciz bulunmamaktadır. Bilgilerinize.

Bu yazının altında da şirketin ismi ve kaşesi yer almalıdır. Ayrıca maaş yazılarında mutlaka hazırlandığı güne ait tarih bulunmalıdır. Tarih, kağıdın sağ üst köşesine atılmalıdır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir