Sanal Kart Nedir ? Sanal Kart Nasıl Alınır?
- Sanal Kart Nedir ? Sanal Kart Nasıl Alınır?
- Sanal Kart Nedir?
- Sanal Kart Nasıl Oluşturulur?
Günümüzde bankacılık, pek çok kişi tarafından aktif şekilde kullanılan bir sistemdir. Bu sistem içerisinde bankalar, kullanıcılarına çok sayıda farklı seçenek sunmaktadır. Bu seçeneklerden her biri, kişilerin farklı finans ihtiyaçlarına yönelik çözüm üretmektedir. Sanal kart hizmeti de bankacılık sistemi üzerinde kullanıcılara sunulan önemli hizmetlerden biridir. Kullanım oranı gün geçtikçe artan sanal kartın tam olarak ne işe yaradığını anlatmakla birlikte temel olarak sanal kart nasıl alınır sorusuna yanıt arayacağız.
Sanal Kart Nedir?
Hemen hepimizin çeşitli ödeme işlemlerinde kullanmak için bir banka kartı veya kredi kartı vardır. Bu kartlarda işlem yaparken genelde tüm paramızı kullanıma açarız aslında ama pos cihazı sadece belirlenen miktarı çeker. Pos cihazı ve mobil onay isteyen ödemelerde bu durum çok problem yaratmasa da zaman zaman çok da güvenmediğimiz yerlere de kart aracılığıyla ödeme yapma ihtiyacı hissedebiliyoruz. Bu durumda bizim için yardıma sanal kart koşuyor. Sanal kartın mantığı şudur, siz bir sanal kart oluşturursunuz ve o kartı isterseniz saniyesinde silebilirsiniz. Aynı zamanda o karta ne kadar para yüklerseniz o parayla işlem yapılır, yani ana kartınızdaki paraya hiçbir şekilde dokunmaz.
Sanal Kart Nasıl Oluşturulur?
Sanal kart, bankacılık sisteminde yer alan ve bankaların müşterilerine sunduğu bir hizmettir. Fakat maalesef her müşteriye sunulmamaktadır. Bankalar genellikle kredi kartı sahibi müşterileri için sanal kart hizmeti sunmaktadır. Tabii ki bu durumun istisnaları vardır. Sanal kart oluşturmak için yapmanız gereken şey bankanızın internet şubesine giriş yapmak ve karşınıza çıkan sayfalardan kartlar sayfasını seçip ilgili bölümden sanal kartları açmaktır. Sanal kartlar sayfasından kolaylıkla yeni sanal kart oluşturabilir ve mevcut sanal kartlarınızı dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. İşte sanal kart nasıl alınır sorusunun cevabı bu kadar basit. 🙂