Kara Liste Sorgulama. Kara Listede miyim?

Kredi kartı veya kredi kullanıyorsanız; hayatınızın bir anında muhakkak en az bir kez kara liste sorgulama yapmış ve kara listede miyim? diye kendinize sormuşsunuzdur. Tabii ki kredi ve kredi kartı ile sürekli iç içe iseniz, bu sıklık elbette artacaktır ve belki de düzenli tarama ve sorgulama ihtiyacı hissedeceksiniz. Peki, siz hala kara listede olup olmadığınızı mı merak ediyorsunuz? İşte bunu öğrenmeniz için yapmanız gerekenler…

Bankadan Kara Liste Sorgulama

Kredi kartı veya kredi başvuru yapacağınız bankadan, durumunuzu rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Kimlik bilgilerinizle anında çok kolay bir şekilde size mevcut durumunu söylenecektir. Bu durumda, talep ettiğiniz krediyi alamayacak ve kredi kartı başvurunuz da olumsuz sonuçlanacaktır. Kara listede olduğunuzu düşünüyorsanız, bunun için öncelikle bu listeden çıkmayı denemelisiniz. Bunun için de borçlarınızı hemen ödeyebilir veya yapılandırma yapabilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden Sorgulama

E-devlet geçtiğimiz Nisan ayından itibaren ayda 1 kez olmak koşulu ile risk raporunuzu sorgulayabilmenizi sağlıyor. Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve yardımcısı Fuat Oktay, bu haberi geçtiğimiz Nisan ayında paylaşmıştı ve nitekim biz de bu sorgulama yöntemini deneyerek kolaylıkla işlemlerin yapıldığını gördük. Siz de dilerseniz herhangi bir ücret ödemeden e-devlet üzerinden kara liste sorgulama işlemi yaptırabilirsiniz. Eğer, sürekli olarak buna ihtiyacınız varsa ve ayda 1 kez limitini aşıyorsanız; bu durumda dilediğiniz zaman dilediğiniz yerde sorgulama yapabileceğiniz bir yolu paylaşmak isteriz.

Findeks Kara Liste Sorgulama

Bankaların da resmi sitemleri esasında bir Findeks sistemine endekslidir. Ve siz başvuru yaptığınızda, bankalar ya kendi özel sistemlerini veya Findeks sistemlerini kullanır. Bu işlem bankalarca yapıldığında ücretsiz olmasına rağmen, siz kendiniz talep ederseniz 10 ila 15 TL arasında bir meblağ ödemeniz gerekecek.

Findeks sistemi üzerinden kara liste sorgulama işlemin en büyük avantajı, sadece kara listede olup olmadığınızı değil, diğer birçok detayı de görebileceğinizdir. Zira, bu sayede, güncel borç bilgilerinizi, kara listeye girme süreniz ve mevcut kredi puanınız gibi onlarca bilgi de size detaylı bir şekilde sunulur. Eğer isterseniz bu yöntemi, günlük dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Bu sizin işlem sıklığınıza bağlı olarak değişir.

İlginizi Çekebilir:Eğitim Kredisi Veren Bankalar Hangileri?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kredi Kartı Limit Düşürme İşlemi Nasıl Yapılır
Kredi Kartı Limit Düşürme İşlemi Nasıl Yapılır?
Ziraat Bankası Genç Bankkart Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Moodys sürpriz şekilde Türkiye'nin kredi notunu 2 basamak birden artırdı
MOODY’S Türkiye’nin Notunu 2 Kademe Artırarak B3’ten B1’e Yükseltti
asgari ödeme tutarı nedir nasıl ödenir
Asgari Ödeme Tutarı Nedir? Asgari Ödeme Nasıl Yapılır?
Faiz Hesaplama Formülü
Eğitim Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomix | © 2019 |