Saç Boyası Nasıl Çıkar? Saç Boyasını Çıkarmak İçin Yöntemler

Saç boyama konusunda kadınlar erkeklere nazaran daha bilgililer. Ancak son dönemde erkekler arasında da saç boyamak oldukça aygın hale geldi. Tabii kuaför ücretlerinin aşırı artması da insanların evde saç boyamasına neden olmaya başladı. Böyle olunca da saç boyarken bazı sorunlar oluşmaya başladı. Bunların başında da saç boyasının tene sürülmesi veya eşyalara, giysilere sürülmesi gibi sorunlar yaşanabiliyor. Bu nedenle de bir çok kişi saç boyası yüzümden nasıl çıkar? Saç boyası alnıma sürüldü nasıl çıkar vb. sorular sormakta. Bu soruların cevaplarını paylaştık.

Saç Boyası Nasıl Çıkar?

Özellikle saçları beyazlamaya başlayan erkeklerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri. Berberde saçını boyatmak istemeyen erkekler evde saçlarını boyamak istediklerinde ilk denemelerde genellikle bir yerlere boyayı bulaştırırlar. Kadınlar bu konularda daha deneyimli olduklarından artık saç boyasının bulaşmaması için ne yapacaklarını daha iyi biliyor olabilirler. Merak etmeyin, bu yazıyı okuduktan sonra artık erkekler için de saç boyasının elinize, alnınıza veya elbisenize bulaşması dert olmaktan çıkacak.

Vücudunuzun herhangi bir yerine saç boyası temas ettiyse hemen endişelenmenize gerek yok. Saçınızda kaldığı süre boyunca teninizde de kalacak diye korkmayın. Saç boyasını vücudunuzdan silebilmek için çeşitli yöntemler mevcut. Bu yöntemlerin başında da boya siliciler geliyor.

Boya Silici ile Saç Boyasını Çıkarmak

Evde kendi başınıza saçınızı boyayacaksanız, yanınızda bir tane de boya silici bulundurmanızı tavsiye ederiz. Zaten bu ürünler çok pahalı ürünler değiller. 100 TL civarına alacağınız bir boya siliciye uzun süreler kullanabilirsiniz. Saç boyasını bulaştığı yerden çıkarmanın en basit yolu boya silici kullanmaktır.

Evde uygulanacak farklı yöntemlerde vardır. Ancak hiçbiri boya silici kadar basit bir şekilde boyayı çıkarmayacaktır. Alternatif saç boyasını çıkarma yöntemleri biraz uğraştırıcı olsa da, bunlar da sizleri önemli ölçüde sonuca ulaştıracaktır. Peki diğer saç boyası çıkarma yöntemleri nelerdir?

Alternatif Saç Boyası Çıkarma Yöntemleri

Elinizde bir boya silici yok ve saçınızı boyadınız. Alnınıza, ensenize veya kulağınıza boya bulaştı ve nasıl çıkaracağınızı mı düşünüyorsunuz? Merak etmeyin alternatif önerilerimizle teninize bulaşan boyalardan kurtulabilirsiniz. İşte alternatif saç boyası çıkarma yöntemleri..

Sigara Külü ile Saç Boyası Çıkarmak

Saçınıza boya bulaştı ve bir boya siliciniz yok ise en iyi çözümlerden bir tanesi sigara külü kullanmaktır. Sigara külünün suyla hafif ıslatıp boya bulaşan bölgeyi bir müddet ovalayabilirsiniz. Bu şekilde saç boyasının bulaştığı yerden çıkmaya başladığını göreceksiniz. Bu yöntemle boya silici kadar rahat olmasa da bulaşan boyalardan kurtulabilirsiniz.

Karbonatlı Su ve Bulaşık Deterjanı Kombinasyonu ile Saç Boyasını Çıkarmak

Evet arkadaşlar bir başka saç boyası çıkarma yöntemi de karbonatlı su ile ovarak çıkarmadır. Aslında bu yöntemi denedik ancak çok aşırı başarılı bir yöntem olduğunu söyleyemeyiz. Eğer erken davranırsanız, yani saç boyası sürüldükten sonra ilk 5dakika içerisine harekete geçerseniz sonuç alma ihtimaliniz yüksek olabilir. Karbonat ile bulaşık deterjanını birbirine karıştırarak, boya bulaşmış olan bölgeyi ovalayabilirsiniz. Bir kaç dakika bekledikten sonra soğuk veya ılık suyla yıkayabilirsiniz. Etkisi aşırı olmasa da, bulaşan boyanın bir miktarının çıktığını görürsünüz. Bu işlemi tekrarlarsanız boyayı çıkarmak konusunda daha fazla etkili olabilir.

Diş Macunu ile Saç Boyasını Çıkarma

Evde, elinizin altında bulunan şeylerle saç boyası çıkarabilirsiniz. Bunlarda bir tanesi de diş macunu ile saç boyası çıkarma işlemidir. Bunun için saç boyasının bulaşmış olduğu bölgeye diş macununu sürüp biraz elinizle ovuşturanız gerekiyor. Ancak cildinizi tahriş etmemeye de dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer herhangi bir alerjik reaksiyon olmazsa bir kaç dakika bekletip bölgeyi soğuk veya ılık suyla temizleyebilirsiniz: Boya silici kadar olmasa da bu yöntemle boyayı bir miktar çıkarabilirsiniz.

Deterjan ile Saç Boyası Çıkarmak

Şimdiye kadar cilde bulaşan saç boyası nasıl çıkar sorusunun cevaplarını paylaştık. Aslında elbiseye bulaşan saç boyası nasıl çıkar sorusunu cevapları da benzer şekilde. Ancak elbiseye bulaşan saç boyasının çıkaranın daha kolay yöntemi ise çamaşır makinesinde elbiseyi yıkamaktır. Deterjan ve yumuşatıcı kullanarak çamaşır makinenize 30 dakika ve üzri bir programda çalıştırdığınızda , yıkama sonucunda saç boyasının temizlendiğini görmeniz kuvvetle muhtemel olacaktır.

Teninize bulaşan saç boyasını çıkarmak için sosyal medya hesaplarının bazılarında deterjanlar da tavsiye ediliyor. Ancak biz kesinlikle cildinizi deterjan sürmenizi tavsiye etmiyoruz. Bu tarz kimyasal ürünler cildinizi aşırı derecede tahriş edebilir. Bu nedenle dikkatli olmanız gerekir.

Saç Boyasının Bulaşmaması İçin Ne Yapmalı?

Maalesef saç boyası yaparken çoğu insan dikkatsizliğinin kurbanı oluyor. Bu nedenle saçınızı boyarken dikkatli olmanız gerekiyor. Aynanın karşısında kendi başınıza saçınızı boyuyorsanız elinizin nerelere değdiğine dikkat etmeniz gerekiyor. Yüzünüze, cildinize veya bir eşyaya dokunmamanız gerekiyor. Yine saçınızı boyarken üzerinde çıkarırken saçınızı dokunacak elbise olmaması gerekiyor. Aksi takdirde saçınızı yıkamak istediğinizde üzerinizi çıkarırken elbiseye boyanın bulaşma ihtimali söz konusu olabilir.

Saçınızı boyarken bir boya aplikatörü kullanıyor olsanız dahi mutlaka eldiven kullanmalısınız. Çünkü ele bulaşan saç boyaları da sorun olabilmektedir. Bu nedenle saçınızı boyamadan önce eldiven kullanmalı ve bulaş riskini azaltmalısınız.

Saç boyası yaparken en çok karşılaşılan sorun alın ve ense bölgesine bulaşan boyalar oluyor. Bunun önüne geçebilmek için alnınıza ve ensenize vazelin veya nemlendirici bir krem sürebilirsiniz. Bu şekilde saçınızı boyarken alnınıza bir boya bulaşsa bile yüzünüzden arındırmanız gayet kolay olacaktır. Yüz temizleme jeli ile nemlendirici veya vazelini yüzünüzden arındırdığınızda boyanın da birlikte aktığını görebilirsiniz. Bu nedenle evde tek başınıza saçınızı boyayacaksanız, mutlaka bulaş ihtimali olan bölgelere vazelin veya nemlendirici krem sürmenizi tavsiye ederiz.

İlginizi Çekebilir:İbraname Nedir, İbraname Örneği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Türkiyede en iyi forex firmaları
Borsada Keriz Silkeleme Nedir, Nasıl Yapılır? Keriz Silkeleme Ne Demek?
Monopol Piyasa Nedir? Monopol Piyasa Örnekleri ve Özellikleri
Akbank MTV ve Trafik Cezası Ödeme
Akbank MTV ve Trafik Cezası Ödeme Nasıl Yapılır?
gümüş hesabı olan bankalar
Gümüş Hesabı Olan Bankalar Hangileri? Gümüş Yatırımı Nasıl Yapılır?
Moodys sürpriz şekilde Türkiye'nin kredi notunu 2 basamak birden artırdı
MOODY’S Türkiye’nin Notunu 2 Kademe Artırarak B3’ten B1’e Yükseltti
Halka Arz Nedir?
Uçak Mühendisi Maaşı, Türkiye ve Yurt Dışında Ne Kadar Kazanır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomix | © 2024 |