Adwords Nedir? Ne İşe Yarar? Google Adwords ile Reklam Stratejileri

Google internet dünyasının lideri şirketlerden birisi. Özellikle arama motoru ve reklam tarafında rakiplerinden açık ara önde. Arama motorları içerisinde %89,27’lik kullanımı ile açık ara ile liderlikte. Durum böyle olunca gerek reklam veren gerekse de reklam yayınlayan kişilerin de en çok araştırdığı konular Google’nin reklam hizmetleri oluyor. Adwords’de reklam verenler için Google’nin sunduğu hizmetlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Güncel adı ile Google Ads olarak hizmet veriyor.

Adwords Nedir? Ne İşe Yarar?

Google Adwords veya yeni adı ile Google ads reklam verenlerin kullandığı bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor. Google’nin geniş reklam ağı sayesinde reklamınızı istediğiniz kesime ulaştırabiliyorsunuz. Bunun yanında reklamların gösterim yerine tıklama başına ücretlendirilmesi ile de reklamlarınızdan en yüksek verimi elde edebiliyorsunuz. Arama ağı reklamları, görüntülü reklamlar, Gmail reklamları, video reklamları, uygulama reklamları gibi farklı reklam türleri de işinize ve reklamınıza en uygun yöntemi seçmenize de olanak tanıyor.

Adwords odak anahtar kelimenizi en uygun yerlerde göstererek reklamınızın gelirini artırıyor. Bunun yanında rakiplerinizden sıyrılmak için de tıklama başına ödediğiniz ücrete bakıyor. Yani verdiğiniz ücret artıkça reklamınızın görülme olasılığı artıyor.

google adwords nedir nasıl kullanılır

Google Adwords nedir nasıl kullanılır, Google ADS reklam stratejileri güncel 2021

Adwords Nasıl Kullanılır?

Adwords kullanmak için Gmail hesabınız ile Adwords’de oturum açmanız gerekiyor. Daha sonrasında reklam birimlerinizi hazırlıyor, Adwords’e ürün tanıtımlarınızı giriyorsunuz. Daha sonrasında hangi anahtar kelimelere odaklanacağınızı seçiyorsunuz. Bundan sonrasında ne kadar para vermek istediğinizi yani bütçenizi belirtiyorsunuz. Sonrasını Google algoritmaları hallediyor. Girdiğiniz anahtar kelimeler ve belirlediğiniz bütçeye göre reklamlarınız gösterilmeye başlanıyor. Reklamlarınıza her tıklama olduğunda belirlediğiniz bütçeyi aşmayacak şekilde ücret kesiliyor.

[irp posts=”2964″ name=”Android Telefonlarda Çıkan Reklamlar Nasıl Engellenir?”]

Adwords ile Reklam Stratejileri

Yukarıda da belirtiğimiz gibi Adwords aynı anahtar kelime için verilen farklı teklifler varsa bunların arasında en çok para vereni daha çok gösteriyor. Bunun yanında reklamı gösterdiği yerde yine verilen ücrete göre değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle reklam veren olarak reklamınızın en yüksek verimde ön plana çıkmasını ve tıklama almasını istiyorsanız bütçe ve anahtar kelime seçme kısmına özen göstermelisiniz. Tıklama başına vereceğiniz fazla ücret reklam giderinizi artıracakken bu ücreti düşük tutmanız reklamınızın görüntülenme ve tıklanma sayılarını düşürecektir.

Tüm bu nedenlerden ötürü kendinize bir reklam stratejisi oluşturmanız büyük önem taşımaktadır. Reklam stratejinizi belirlerken aşağıdaki noktaları mutlaka göz önünde bulundurmalısınız;

  1. Reklamı verdiğiniz hedef kitleyi iyi seçin.
  2. Anahtar kelimelerinizi iyi belirleyin.
  3. Bütçenizi doğru ayarlayın. Sistemin bir açık artırma gibi çalıştığını unutmayın. Verdiğiniz ücret ne kadar yüksek olursa reklamınızın da o kadar çok görüleceğini aklınızda bulundurun. Bunun yanında yüksek ücret vermenizin de reklam bütçenizi olumsuz olarak etkileyeceğini unutmayın. Düzenli olarak teklifinizi güncelleyin.
  4. Reklamın gideceği sayfanın kullanıcıların ilgisini çekecek şekilde hazırlandığından emin olun. Google’nin size sunduğu reklamlar kullanıcıyı sadece sitenize veya yönlendirdiğiniz linke kadar götürecek olsa da orada kullanıcıyı tutmak yine sizin sorumluluğunuzda kalıyor. Bu nedenle mutlaka reklamın yönlendirdiği sayfayı kullanıcıyı tutacak şekilde planlamalısınız.
  5. Google Adwords’ün bize sunduğu reklama tıklama oranları raporlarına, en çok hangi aramalarda tıklandığı raporlarına mutlaka dikkat etmeliyiz. Bu raporların sonucuna göre gelecek reklam planımızı belirlemeliyiz.
  6. Reklamlardan istediğimiz geri dönüş geldi mi? Reklamlara tıklayan kaç kişi ürünümüzü satın aldı veya yapmasını istediğimiz eylemi (örneğin bir butona tıklama veya bir form doldurma gibi) gerçekleştirdi buna dikkat etmeliyiz.
  7. Reklam tasarımını ilgi çekici yapmalıyız. Kullanıcı gördüğünde reklama tıklamak istemeli. Fakat ilgi çekici tasarım yaparken clickbate dediğimiz içeriği yansıtmayan ifadeler de kullanmamalıyız. Bu durumda kullanıcılar reklama tıklayacak ve yönlendirdiğimiz siteye gidecek olsa da istediğimiz eylemi gerçekleştirmeyeceğinden dolayı zararımıza olacaktır. Bu da bize faydadan çok zarar getirecektir.

[irp posts=”3086″ name=”Anket Doldurarak Para Kazanılır Mı? Anket Doldurup Para Kazanmak”]

Reklam Biriminin Seçilmesi

Bir diğer önemli nokta ise reklam kadar reklamın türünün ne olacağıdır. Arama sonuçlarında görünecek bir reklam mı olacak? Bir mobil uygulama reklamımı olacak? YouTube gibi platformlarda çıkacak görüntülü ve sesli bir reklam mı olacak? İnternet sitelerinde yer alan banner reklam mı olacak? Buna karar vermemiz gerekiyor. Kararımızı verirken, hangisini kullanacağımızı seçerken mutlaka ürünümüzü veya sitemizi göz önünde bulunduruyoruz.

Hedeflememizi buna göre yapıyoruz ve reklamları bu alana veriyoruz. Aksi halde reklam biriminiz bir işe yaramayacak ve gerekli kitleye ulaşamayacaktır. İşiniz daha çok ses ve görüntü ile ilgili ise YouTube, daha çok arama sonucunda çıkacak bir internet sitesi ise arama reklamları sizin için en iyisi olabilir. Tabii burada en çok kullanılan platformu da göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

İlginizi Çekebilir:Para Biriktirme Yolları Nelerdir?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Papara Nedir? Nasıl Kullanılır? Avantajları Neler?
Delist Ne Demek? Neden Delist Olur? Delist Olan Coin Ne Olur?
saç boyası nasıl çıkar
Saç Boyası Nasıl Çıkar? Saç Boyasını Çıkarmak İçin Yöntemler
adıma kredi çekilmiş mi nasıl öğrenebilirim
Özgür Demirtaş Kimdir? Nerede Çalışıyor? Eğitim ve Çalışma Hayatı 2024
bitcoin-vergisi-var-mi
Bitcoin Vergisi Var Mı ?
6 Sermayesiz iş fikirleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomix | © 2021 |