Fiziki Altın Alan ve Veren Bankalar, Fiziki Altın Satan Bankalar

Bankalar üzerinden açılan değerli maden hesapları, müşterilerin hem tasarruf hem de yatırım yapmaları için birikim oluşturmalarını sağlar. Altın, platin veya gümüş olmak üzere üç çeşidi bulunan bu kıymetli maden hesaplarından yatırımcılar gram bazından birikimlerini alabilirler. Yatırımcının banka şubeleri veya mobil bankacılık üzerinden oluşturdukları altın hesaplarında faizi geliri işletilebilmektedir. Çalınma ve hırsızlık olaylarına karşı oluşturulan altın hesapları hem birikimin katlanmasına hem de güvenli bir şekilde yatırım yapılmasına olanak sağlamaktadır. Türkiye’ de fiziki altın alan bankalar arasında Ziraat bankası, İş bankası, Halk bankası gibi seçenekler bulunurken fiziki altın veren tek banka Kuveyt Türk Katılım Bankasıdır. Aşağıda fiziki altın alan ve veren bankalar listesinin yanı sıra altın hesabı avantajlarını inceledik.

1-) Kuveyt Türk Bankası

Kuveyt Türk, müşterilerine altın bankacılığı altında 4 farklı altın hesabı açma seçeneği sunmaktadır. Altın Cari Hesabı, Altına Altın Katma Hesabı, Ziynet Altın Katılma Hesabı ve Birikimli Altın Katılma Hesabı olan bu seçenekler vadeli ve vadesiz olarak açılabilmektedir. Kuveyt Türk, Türkiye’ de fiziki altın veren tek banka olma özelliğinin yanı sıra çeyrek, tam, gram gibi birimler üzerine yatırımlarını müşterilere teslim etmektedir.

2-) Türkiye Finans Katılım Bankası

Altın alım ve satım işlemlerinde makas farkı en düşük bankalardan biri olan Türkiye Finans, TFXTARGET mobil uygulaması üzerinden müşterilerine alım-satım işlemleri yapma olanağı sağlamaktadır. Müşteriler bu uygulama üzerinden anlık kur fiyatlarını takip edebilmelerinin yanı sıra farklı bankalara altın transfer işlemlerini gerçekleştirebilirler. Türkiye Finans, altın hesabı konusunda en çok tercih edilen bankalar listesinin başında gelmektedir.

3-) Halkbank

Halkbank, müşterilerine vadeli ve vadesiz olmak üzere iki farklı altın hesabı açabilme seçeneği sunar. Vadeli hesap açmak için yatırım alt limiti 10 gram altınken vadesiz hesaplarda bu limit 1 grama düşmektedir. Vadeli altın hesabı üzerinden müşterilerine faiz ek gelir seçeneği sunan Halkbank, mobil uygulaması üzerinden 7/24 alım-satım işlemi yapılabilmektedir.

4-) Ziraat Bankası

Türkiye’ nin en büyük bankası olan Ziraat Bankası, müşterilerine vadeli ve vadesiz olmak iki altın hesabı seçeneği sağlamaktadır. Ayrıca bankanın her iki hesap türünde de yatırım alt limiti bulunmamakla beraber haftanın her günü altın alım-satım işlemleri yapılabilmektedir.

5-) Vakıfbank

Yatırımcılar Vakıfbank altın hesabı üzerinden gram bazında alım-satım işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Minimum 0.01 gram alım miktarı olan banka, uzun vadeli yatırımlar için birikim hizmeti sunmaktadır. Birikim talimatı hizmeti sayesinde yatırımcılar, altın hesaplarına belirli miktarlarda düzenli olarak altın alım talebinde bulunabilirler.

6-) Yapı Kredi Bankası

Yapı Kredi bankası, altın hesabı açmak için en çok tercih edilen bankalardan birisidir. Kredi veya banka kartı üzerinden otomatik alım talimatı uygulaması sayesinde birikim yapayı kolaylaştıran bankanın vadesiz hesap türünde minimum gram altın alım tutarı 1 TL’ dir.

7-) Garanti Bankası

Altın hesabı bulunan çoğu banka gibi Garanti Bankasında da vadeli ve vadesiz olmak üzere iki hesap seçeneği bulunmaktadır. Bankanın hesap açılış alt limiti bulunmamakla beraber vadesiz hesapta minimum işlem limiti 1 gramdır. Vadeli hesap açma limiti 50 gram olan Garanti Bankası müşterilerine her iki hesap türünde de faiz alma imkanı sağlamaktadır.

İlginizi Çekebilir:Yılbaşından Bu Yana En Çok Düşen Hisseler (Eylül 2024)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İtalya’da Asgari Ücret Ne Kadar ?
bitcoin nedir nereden alınır
Bitcoin Nedir, Nasıl Alınır? Bitcoin Yatırımı Nasıl Yapılır?
Makedonya Para Birimi, Makedon Dinarı Hakkında Bilgi
Forex ve Borsada Formasyonlar Nedir? Formasyonlar Nasıl Kullanılır?
ibraname-nedir
İbraname Nedir, İbraname Örneği
Dolar Ne Olur ? Yükselir mi Düşer mi ? Uzman Analiz ve Beklentileri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomix | © 2021 |