GSS Nedir? GSS Sorgulama Nasıl Yapılır?

SSK’nın artık farklı bir modele bürünmesi ile birlikte GSS kavramını daha fazla duyar olduk ve dolayısı ile GSS nedir gibi sorularla daha fazla muhatap olur duruma geldik. Peki nedir GSS ve GSS Sorgulama nasıl yapılır? Dilerseniz, gelin bu konuya detaylı bir şekilde değinelim.

GSS Nedir?

Sosyal Sigortalar Kurumu‘nun, daha da bilinen adı ile SSK’nın, farklı bir sağlık ve sosyal güvenlik formatı ile 2006’da karşımıza çıkmış haline GSS denilmekte. Genel Sağlık Sigortası ile birlikte, kişiler sadece sağlık ödemelerini yapmakta ve herhangi bir iş günü primi ödememektedir. Aslında bu yasa her ne kadar 2006’da çıkmış ve 2008’de Resmi Gazete’de yayınlanmış olsa da; ancak 2012 yılından itibaren hayatımıza girmiştir. Bundaki en önemli neden, halkın bu konuda pek bilinçli hareket etmemesi ve yıllardır devam eden SSK sisteminin evrilememesi olmuştur. Ancak, günümüzde özellikle iş sahibi olmayan kişiler için GSS’nin ne kadar hayati önem taşıdığı görülmektedir.

GSS Prim Ödemesi Nedir? Nasıl Yapılır?

Çalışmayanlar ve sadece kendi kendine ödeme yapmak isteyen kişilerin en yakın Sosyal Sigortalar Kurumlarına ya da Kaymakamlıklara giderek form doldurmaları gerekmektedir. GSS nedir sorusuna yukarıda verdiğimiz cevaptan da anlayacağınız gibi, bu formda, sizin maddi durumunuz sorgulanarak bu düzeyde bir ödeme tablosu sunulur. Eğer hiçbir geliriniz yoksa ve maddi olarak zor durumda iseniz; bu durumda yeşil kart alabilirsiniz.

Günümüzde ödemeler genellikle en düşük taban fiyat olan 73 TL ile yapılmaktadır. Gelir testi yaparak en düşün fiyatlandırma üzerinden yeşil kart almadan dilediğiniz hastanede SSK ile muayene olabilirsiniz. Bundan hem siz hem de aile fertleriniz yararlanabilir.

GSS Prim Ödemesi Nasıl Yapılır?

GSS prim ödemesi yapabilmeniz için öncelikle Sosyal Sigortalar Kurumunda kayıtlı olmanız ve belirlenmiş bir GSS prim tablosuna sahip olmanız gerekir. Takibini e-devlet portalinden yapabilir ve o ay için ödemeniz gereken tutarı görüntüleyebilirsiniz. Ziraat Bankası ve diğer kamu bankalarından ödemelerinizi yapabilir veya e-devlet üzerinden tanımlı banka hesabınla ödeme yapabilirsiniz. Herhangi bir kamu bankasının ATM’sinden GSS Prim Ödeme kısmından rahatlıkla yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:Fast ile Para Gönderme Limiti Ne Kadar? Fast ile Hızlı Para Transferi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Papara Hesabınızı Başkasına Kiralamayın! Papara Hesap Kiralama Nedir?
İnternetten Güvenilir Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?
Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?
sgk-is-yeri-tescil-evraklari
Anket Doldurarak Para Kazanılır Mı? Anket Doldurup Para Kazanmak
Türkiyede en iyi forex firmaları
Borsada Keriz Silkeleme Nedir, Nasıl Yapılır? Keriz Silkeleme Ne Demek?
qnb-finansbank-internet-subesi-sifresi-nasil-alinir
QNB Finansbank İnternet Şubesi Şifresi Nasıl Alınır ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomix | © 2019 |