Press ESC to close

KOSGEB Girişimcilik Destekleri Nelerdir?

Çalıştığı alanda belli bir yetkinliğe ulaşmış pek çok kişi, belli bir süre sonra başka bir yerde çalışmak yerine kendi işini kurmak isteyebilir. Kendi işini, girişimini kurmak pek çok insanın hayalidir fakat bunu yapmanın kolay olduğunu söylemek pek mümkün değildir. Zira yeni bir işletme oluşturmak için belli bir yetkinliğe sahip olmanın yanında bir miktar maddi sermayeye de ihtiyaç duyulmaktadır. Maddi ihtiyacı karşılamak için bankalardan kredi çekmek gibi seçenekler bulunmakta fakat Türkiye’de kendi işletmesini kurmak isteyen girişimciler için en iyi seçenek KOSGEB desteklerinden yararlanmaktır. Devlet destekli olan KOSGEB girişimcilik destekleri sayesinde karşılıksız destekler alabilir ve maddi ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayabilirsiniz.

Bu Makalede Bulabilecekleriniz

KOSGEB Girişimcilik Destekleri

KOSGEB’in şuanda halihazırda aktif olan girişimciliği geliştirme adlı bir destek programı bulunmaktadır. Bu program kapsamında girişimcilere maddi açıdan rahatlatıcı destekler sunulmaktadır. Programda ilk olarak girişimi kurma aşamasında destekler vermektedir. Buna göre kuruluşunuz eğer şahıs kuruluşu olacaksa 5 bin lira, sermaye kuruluşu olacaksa da 10 bin liraya kadar maddi destek sunulmaktadır. Sunulan destekler bunlarla da sınırlı değil. KOSGEB, işletme kuruluşunun yanı sıra işletmenin devamlılığını baz alarak çeşitli performans destekleri de sunmaktadır.

KOSGEB girişimcilik destekleri kapsamında şahıs kuruluşuysanız işletmenizin faaliyet gösterdiği gün sayısı baz alınarak 5 bin liradan 20 bin liraya kadar çeşitli destekler verilmektedir. Bir sermaye kuruluşuysanız bu destek miktarı daha da yukarı seviyelere çıkabilmektedir. Öte yandan KOSGEB girişimcilik desteklerinde kurulacak işletmenin türüne göre de verilen destek değişkenlik gösterebilmektedir. Öyle ki, geleneksel girişimci ve ileri girişimci destekleri 20 bin liraya kadar çıkabilirken; yüksek teknoloji girişimci destekleri 300 bin liraya kadar çıkmaktadır. Burada teçhizat ve yazılım ihtiyacının olup olmaması önemli rol oynamaktadır. Siz de kendi girişiminiz için en uygun desteği almak istiyorsanız KOSGEB ile iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir